Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Οι σεναριογράφοι βραβεύουν νέα ταλέντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι σεναριογράφοι βραβεύουν νέα ταλέντα

Σαράντα βραβεία και έπαινοι απονεμήθηκαν, συνολικά, σε αντίστοιχους δημιουργούς που συμμετείχαν στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Σεναρίου Μεγάλου και Μικρού Μήκους, και διασκευής, καθώς και στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου, της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε και φέτος σε συνεργασία με το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στις 9 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο του ιδρύματος. Τα έργα που κατατέθηκαν σε όλες τις κατηγορίες ήταν εκατοντάδες και στους σεναριογράφους οι οποίοι ισοψήφησαν δόθηκαν έπαινοι και συμβολικά δώρα.

Αναλυτικά, στην κατηγορία πρωτότυπου σεναρίου μεγάλου μήκους, το πρώτο βραβείο έλαβε η Εμμανουέλα Θεοδωράτου για το «Πώς πέθανε ο Χάρης Πεχλιβάνης», το δεύτερο βραβείο η Χριστίνα Δημητριάδου για το «Βεροιώτικον» και το τρίτο ο Βασίλης Καλαμάκης για το «Αντί». Έπαινοι απονεμήθηκαν στους Γιάννη Διαμαντή («Το άγγιγμα»), Φώτη Κοροσιάδη («Γυμνός τόπος»), Άντυ Παπαδημητρίου («Penumbra»).

Στην κατηγορία «Θεατρικού έργου 90 σελίδων», το πρώτο βραβείο δόθηκε στη Μαρία Χριστοδούλου («Αγαμεμνωδία»), το δεύτερο στον Θωμά Μενεξέ («Ο αταξίδευτος») και το τρίτο στον Αλέξανδρο Κολιάση («Η σελίδα που ήθελε να πετάξει»). Έπαινοι απονεμήθηκαν στους Έρικα Αθανασίου («Εκρηκτικές γεύσεις»), Μαριλένα Αχιλλέως («Η έκθεση»), Γιάννη Γαλανόπουλο («Μετασεισμική ακολουθία»), Χαράλαμπο Γιάννου («Το τέλος του κόσμου»), Σμάρω Σπιταλιωράκη («Σύνδρομο Κορσακόφ»), Θανάση Σταυρόπουλο («Πιπεριές τουρσί»), Παναγιώτη Χριστοδούλου («Τελευταίος ασπασμός»).

Στην κατηγορία «Μεγάλου μήκους εκ διασκευής» το πρώτο βραβείο έλαβε ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος («Έγκλημα στη Γαύδο») και το δεύτερο ο Πέτρος Χρόνης («Θεραπείες του έρωτα»). Στην κατηγορία «Θεατρικού έργου έως 30 σελίδες» το πρώτο βραβείο δόθηκε στη Μαριλένα Μαλκοτσόγλου (« Κόσμος αλλιώς»), το δεύτερο στην Παναγιώτα Δημοπούλου (« Lapsus») και το τρίτο στην Αργυρώ Μαργαρίτη -Σαρακήνου (« Το κλύσμα»).

Στην κατηγορία «Πρωτότυπου σεναρίου μικρού μήκους» το πρώτο βραβείο δόθηκε στον Σωτήρη Πετρίδη («Super Amanda»), το δεύτερο στον Μάνο Πολυκρέτη («Το λάθος») και το τρίτο στην Ελένη Παυλίδου («Διασταύρωση»).

Στην κατηγορία «Σεναρίου μικρού μήκους εκ διασκευής» βραβεύτηκε ο Γιώργος Τσιρογιάννης («Ανάφλεξη»).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL