Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Ρέκβιεμ σε έναν τρόπο ζωής που φθίνει και σιγά - σιγά χάνεται
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρέκβιεμ σε έναν τρόπο ζωής που φθίνει και σιγά - σιγά χάνεται

Ο Αμαδόρ Άριας (αριστερά) πρωταγωνιστής της ταινίας «Θα 'ρθει η φωτιά» τιμήθηκε με το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας

Στην ταινία «Θα 'ρθει η φωτιά» του Όλιβερ Λάσε, ρέκβιεμ σε έναν τρόπο ζωής που χάνεται, απονεμήθηκε το μεγάλο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας “Χρυσός Αλέξανδρος - Θόδωρος Αγγελόπουλος” αλλά και Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στον πρωταγωνιστή Αμαδόρ Άριας, του 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το Ειδικό βραβείο Κριτικής Επιτροπής - Αργυρός Αλέξανδρος δόθηκε στην ταινία «Πυρετός» της Μάγια Ντα-Ρεν, ενώ με το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής για Καλύτερη Σκηνοθεσία τιμήθηκε η Μελίνα Λεόν για την ταινία «Τραγούδι χωρίς όνομα».

Η Γκρέτα Φερνάντες απέσπασε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στην ταινία «Η κόρη του κλέφτη» σε σκηνοθεσία Μπελέν Φούνες.

Πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στο φετινό φεστιβάλ, το νέο διαγωνιστικό τμήμα «Meet the Neighbors», όπου συμμετείχαν νέοι δημιουργοί από τη νοτιοανατολική Ευρώπη, την ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, απένειμε το βραβείο του στην ταινία «Τλάμες» σε σκηνοθεσία Αλά Εντίν Σλιμ.

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα με ταινίες Εικονικής Πραγματικότητας, το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας δόθηκε στον «Επιβάτη», σε σκηνοθεσία Ίζομπελ Νόουλς και Βαν Σάουεργουαιν.

Ειδική μνεία απέσπασε το φιλμ «Οικογενειακά Πορτρέτα» της Μαρίας Μαυροπούλου.

Η Κριτική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Κριτικών Κινηματογράφου απένειμε το Βραβείο για το Διαγωνιστικό Τμήμα στην ταινία «Το νου σου στα παιδιά» σε σκηνοθεσία Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ και για την ελληνική ταινία στο «Πολιορκία στην οδό Λιπέρτη» του Σταύρου Παμπαλλή, στην οποία απένειμαν βραβεία η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, η ΕΡΤ και το Κοινό FISCHER Ελληνικής Ταινίας - “Μιχάλης Κακογιάννης”.

Ο τηλεοπτικός σταθμός της Βουλής των Ελλήνων τίμησε με το Βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» την ταινία του Διεθνούς Διαγωνιστικού «Το νου σου στα παιδιά».

Το ΕΚΚ βράβευσε τον πρωτοεμφανιζόμενο σκηνοθέτη ελληνικής παραγωγής που κάνει πρεμιέρα στο επίσημο πρόγραμμα, δίνοντας το έπαθλο εξ ημισείας στον Κώστα Αθουσάκη για την «Περσεφόνη» και στη Ρηνιώ Δραγασάκη για το «Cosmic Candy» που παρέλαβε και το βραβείο του ελληνικού τμήματος του «Women in Film & Television».

Το Βραβείο Best Location Award σε ταινία πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη ελληνικής παραγωγής δόθηκε στον Μίνωα Νικολακάκη για την ταινία του «Entwined».

Η ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου «Δε θέλω να γίνω δυσάρεστος, αλλά πρέπει να μιλήσουμε για κάτι πολύ σοβαρό» τιμήθηκε με το Βραβείο του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Το Βραβείο «Mermaid Award» απέσπασε το «Moffie» του Όλιβερ Χερμάνους και ειδική μνεία το «Τραγούδι χωρίς όνομα» της Μελίνα Λεόν.

Το Βραβείο Νεότητας στην καλύτερη ταινία δόθηκε στον «Απόστρατο» του Ζαχαρία Μαυροειδή που τιμήθηκε και με το Βραβείο Κοινού FISCHER για διεθνή διαγωνιστικά τμήματα, ενώ Ειδικό βραβείο απέσπασε για το «Θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών» ο Σύλλας Τζουμέρκας.

Το Βραβείο Κοινού FISCHER για ταινία του Τμήματος Ματιές στα Βαλκάνια δόθηκε στο «Μα τι χώρα!» του Βίνκο Μπρέσαν και για ταινία του Τμήματος Ανοιχτοί Ορίζοντες στα «Χελιδόνια της Καμπούλ» που σκηνοθέτησαν οι Ζαμπού Μπρετμάν και Ελεά Γκομπέ – Μεβεγιέκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL