Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Το animation δίνει ραντεβού στη Σύρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το animation δίνει ραντεβού στη Σύρο

Με περισσότερες από διακόσιες ταινίες, τρία διαγωνιστικά τμήματα, διεθνές και σπουδαστικό μικρού και μεγάλου μήκους, θεματικά πανοράματα, πρωτότυπα εργαστήρια και συνεργασίες, αλλά και την ιδιαίτερη ενότητα «AnimaGreen» να αφυπνίζει για την προστασία του περιβάλλοντος, κάνει πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων το Animasyros 12 με διάρκεια έως και τις 22 του μήνα.

Το ξεχωριστό φεστιβάλ φιλοδοξεί για ακόμα μία χρονιά να προσελκύσει το ενδιαφέρον καταξιωμένων δημιουργών ταινιών κινουμένων σχεδίων από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, επιλέγοντας για τη φετινή διοργάνωση ως τιμώμενες χώρες τη Σουηδία και το Αζερμπαϊτζάν.

Στο πλαίσιο του «AnimaGreen» θα προβληθούν 10 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο, με την πλειοψηφία αυτών να κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα. Ελάφια που φοράνε γυαλιά ηλίου τα Χριστούγεννα, ένας ωκεανός - έρημος και ένας ωκεανός που φουσκώνει, ένα δάσος που δεν θα ανεχτεί άλλο την ανθρώπινη καταστροφή, μια μέλισσα και η προσωπική της ιστορία στην κυψέλη της, ένας αστροναύτης με το τελευταίο βιβλίο της Γης, είναι μόνο μερικά από τα animation μικρού μήκους του αφιερώματος που διηγούνται σκηνοθέτες από τη Βενεζουέλα, την Αμερική, την Τουρκία καθώς και την Ισπανία, την Ελβετία, κ.ά., αλλά και 19 μαθητές από το Βέλγιο στον ρόλο του σκηνοθέτη.

Το φεστιβάλ προσεγγίζει την αειφόρο ανάπτυξη τόσο αναφορικά με το περιβάλλον όσο και ως μία διαδικασία διατήρησης και διάδοσης της καλλιτεχνικής κληρονομιάς και δημιουργίας, άρρηκτα συνδεδεμένη και με την εκπαίδευση. Γι’ αυτό τον λόγο το φεστιβάλ εγκαινιάζει φέτος τη συνεργασία του με την Aegean Rebreath, η οποία δραστηριοποιείται στον καθαρισμό των βυθών από απορρίμματα, και δημιουργούν μαζί ένα εργαστήριο για μαθητές Γυμνασίου με τίτλο «Το ταξίδι των μικροπλαστικών». Πρόκειται για ένα εργαστήριο που έχει σκοπό να δημιουργήσει ένα σενάριο για το ταξίδι του πλαστικού από τη στιγμή που κάποιος το πετάει μέχρι να καταλήξει και πάλι στο ανθρώπινο στομάχι μέσω της τεχνικής τού animation. Εκπαιδευτής είναι ο Φωκίωνας Ξένος, σκηνοθέτης και σχεδιαστής με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Aegean Rebreath θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκπαιδευτική ομιλία και προβολή σχετικού video σε μαθητές σχετικά με τις επιπτώσεις του τρόπου ζωής του ανθρώπου στο περιβάλλον, τα οικοσυστήματα, το κλίμα, την οικονομία και την κοινωνία.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθεί ένα ακόμα εργαστήριο του Animasyros με τίτλο «Φροντίζω το περιβάλλον» και δημιουργούς άτομα με ειδικές ανάγκες υπό τον συντονισμό της εκπαιδεύτριας και animator Έλενας Παυλάκη, που θέτει στο επίκεντρό του την αειφορία. Με ήρωες ένα πουλί, ένα ψάρι κι ένα δέντρο, θα δημιουργήσουν και θα διηγηθούν μια ιστορία για τη ρύπανση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί και η Αγορά, προσκαλώντας επαγγελματίες του animation από όλον τον κόσμο.

Η προβολή των ταινιών με είσοδο δωρεάν για το κοινό, όπως όλες οι προβολές και οι εκδηλώσεις του Animasyros, θα γίνεται στις εγκαταστάσεις του ιστορικού Θεάτρου Απόλλων, του Κινηματογράφου Παλλάς, του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης και της Πινακοθήκης Κυκλάδων, στην Πλατεία Μιαούλη καθώς και στην Ερμούπολη, στην Άνω Σύρο, στην Ποσειδωνία και στον Φοίνικα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL