Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Γαβράς και Κοτζαμάνη στο Φεστιβάλ Βενετίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γαβράς και Κοτζαμάνη στο Φεστιβάλ Βενετίας

Στο Φεστιβάλ της Βενετίας θα κάνει την πρεμιέρα της εκτός διαγωνιστικού τμήματος η νέα ταινία του Κώστα Γαβρά "Ενήλικοι στο δωμάτιο", που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη και αφηγείται το διάστημα της θητείας του στο υπουργείο Οικονομικών.

Η ταινία, σύμφωνα με τον δημιουργό της, είναι "η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων στο Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή", όπως χαρακτηριστικά λέει ο Κώστας Γαβράς για την ταινία του, που γυρίστηκε στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με τη συμμετοχής πολλών Ελλήνων ηθοποιών.

Ωστόσο η συμμετοχή του σπουδαίου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά δεν αποτελεί τη μοναδική ελληνική παρουσία στη Μόστρα, αφού συμμετέχει, επίσης εκτός συναγωνισμού, και η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη με την μεσαίου μήκους ταινία της “Ηλεκτρικός κύκνος”. Οι μικρού μήκους ταινίες της έχουν πάρει μέρος σε κορυφαίες φεστιβαλικές διοργανώσεις όπως των Καννών και του Βερολίνου.

"Τιμή για τον ελληνικό κινηματογράφο και τους δημιουργούς του" χαρακτηρίζει το υπουργείο Πολιτισμού τη συμμετοχή τους στο φετινό διεθνές Φεστιβάλ της Βενετίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL