Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.3°C18.2°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C14.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C16.6°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.7°C17.7°C
3 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.6°C14.6°C
2 BF 72%
Τέσσερις βραδιές με νουάρ αριστουργήματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέσσερις βραδιές με νουάρ αριστουργήματα

Θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο «Βραδιές Film Noir κάτω από το φως των αστεριών» διοργανώνει για τέσσερις Παρασκευές, από τις 12 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου, στον εξώστη του Ιστορικού του Αρχείου στον Ταύρο το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τέσσερα εμβληματικά φιλμ νουάρ, τα οποία γυρίστηκαν από δημοφιλείς σκηνοθέτες τη δεκαετία του 1940, ξεκινά αυτήν την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στις 9.30 μ.μ. με την προβολή της θρυλικής ταινίας «Το Γεράκι της Μάλτας», με σκηνοθέτη τον Τζον Χιούστον και πρωταγωνιστές τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Μαίρη Άστορ, Πίτερ Λόρε.

Η περίφημη «Κυρία από τη Σαγκάη» σε σκηνοθεσία Όρσον Γουέλς, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και την τότε σύντροφό του στη ζωή Ρίτα Χέιγουορθ, προβάλλεται την Παρασκευή 19 Ιουλίου. Είναι η ιστορία του μοναχικού Μάικλ Ο' Χάρα, που γνωρίζει τη μοιραία γυναίκα Έλσα Μπάνιστερ και μαγεύεται από την ομορφιά της. Στη συνέχεια προσλαμβάνεται ως ναυτικός στη θαλαμηγό του συζύγου της και μπλέκεται σε μια ασυνήθιστη ιστορία φόνου.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου προβάλλεται η «Σκύλα» του Φριτς Λανγκ με τους Έντουαρντ Ρόμπινσον, Τζόαν Μπένετ και Νταν Ντιούρια, όπου ένας παντρεμένος ταμίας τράπεζας που αγαπά τη ζωγραφική ερωτεύεται την Κίτι. Εκείνη νομίζοντας ότι είναι μεγάλος ζωγράφος παριστάνει την ερωτευμένη και μαζί με τον εραστή της τον εκμεταλλεύονται με τραγικές συνέπειες.

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται την Παρασκευή 2 Αυγούστου με την ταινία «Οι δολοφόνοι» σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σιόντμακ και τους Μπαρτ Λάνκαστερ, Άβα Γκάρντνερ, Έντμοντ Ο'Μπράιεν, Άλμπερτ Ντέκερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL