Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ελπίδες για τη ζωή σε κατακόκκινο ουρανό

Στο "Θησείον". Το έργο της Λούλας Αναγνωστάκη σκηνοθετεί και ερμηνεύει η Σοφία Παπουτσόγλου

Η Σοφία Αποστόλου, πρωταγωνίστρια της Λούλας Αναγνωστάκη στο «Ουρανός Κατακόκκινος», ξεδιπλώνει τις σκέψεις της για τη ζωή, τις ελπίδες και τα όνειρα που διαψεύδονται μαζί με τις αξίες και τις ιδεολογίες της, από Τετάρτη έως και Κυριακή, στο θέατρο «Θησείον», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Σοφίας Παπουτσόγλου.

Στον εμβληματικό μονόλογο της Αναγνωστάκη, μια γυναίκα, που έμαθε να μην υποτάσσεται σε τίποτα και σε κανέναν, βρίσκεται εγκλωβισμένη στους ρόλους και τις κοινωνικές επιταγές μιας ανδροκρατούμενης κοινωνίας. Και το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα καταφέρει να κάνει τη δική της επανάσταση και ποια θα είναι τα αποτελέσματά της.

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 2ο Φεστιβάλ Θεατρικού Μονολόγου στον Πολυχώρο ΕύΠολις, αποσπώντας έπαινο. Ακολούθησαν παραστάσεις στον ίδιο χώρο αλλά και παρουσίαση στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.

Στο «Ουρανός Κατακόκκινος» πρωταγωνιστής είναι πάντοτε ο άλλος. Τα πρόσωπα ακροβατούν ευάλωτα ανάμεσα στην απουσία και στην παρουσία, ενώ οι ηττημένοι του Εμφυλίου, οι κυνηγημένοι και οι απόκληροι του μετεμφυλιακού κράτους, οι παράνομοι, οι νέοι που ονειρεύονται να βρεθούν μακριά, συνεχίζουν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο παρόν.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις