Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χωρίς χρέη το ΚΘΒΕ

Για πρώτη φορά στην ιστορία του

Τον μηδενισμό του συνόλου των ληξιπρόθεσμων χρεών κατάφερε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για πρώτη φορά στη ιστορία του. Σύμφωνα με σχετική χθεσινή ανακοίνωση της κρατικής σκηνής της Θεσσαλονίκης, “από την ανάληψη των καθηκόντων της παρούσας διοίκησης και διεύθυνσης του ΚΘΒΕ, τον Αύγουστο του 2015, ξεκίνησε η προσπάθεια εξυγίανσης και εξορθολογισμού των δαπανών του θεάτρου, ενός οργανισμού με μεγάλη ιστορία και προοπτικές για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και ολόκληρης της βόρειας Ελλάδας".

Όπως επισημαίνεται, “με τη διαρκή στήριξη της Πολιτείας, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, αλλά και όλων των συναρμόδιων υπουργείων, το χρέος του ΚΘΒΕ από 8.618.585 ευρώ τον Αύγουστο του 2015 (από τα οποία 1.116.449,6 ευρώ ήταν οι οφειλόμενες αμοιβές μισθοδοσίας, 2.218.124,4 ευρώ οι πληρωτέες εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και τα υπόλοιπα χρέη σε προμηθευτές και άλλες υποχρεώσεις) σήμερα έχει μηδενιστεί".

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται η εφαρμογή μειωμένης τιμολογιακής πολιτικής, με την καθιέρωση για πρώτη φορά εισιτηρίου των 5 ευρώ κάθε Τετάρτη και Πέμπτη και των 10 ευρώ κάθε Παρασκευή, αλλά και δωρεάν εισόδου για του ανέργου. Σημειώνεται πως έως το τέλος του περασμένου Απριλίου περισσότεροι από 22.500 άνεργοι έχουν παρακολουθήσει τις παραστάσεις δωρεάν. Δωρεάν είναι επίσης η είσοδος για τα ΑμεΑ, ενώ το εισιτήριο για πολύτεκνους ανέρχεται στα 5 ευρώ.

Η ανακοίνωση επισημαίνει παράλληλα τη μεγάλη αύξηση των θεατών σε σχέση με τις προηγούμενες θεατρικές περιόδους, καθώς και την αύξηση των εισπράξεων των εισιτηρίων.  Ενδεικτικά αναφέρεται ότι πάνω από 200.000 θεατές παρακολούθησαν κάθε χρόνο, από το 2016 έως σήμερα, τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ.

Όπως υπογραμμίζεται το ΚΘΒΕ ξαναβρήκε την παρουσία του ως σημείου αναφοράς στην πολιτιστική ζωή της πόλης, ενισχύοντας την κοινωνική και εκπαιδευτική του πολιτική, ως οφείλει, η οποία αναδείχθηκε μέσα από δράσεις και προγράμματα σε παιδιατρικές κλινικές, φυλακές και δομές φιλοξενίας προσφύγων, καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους, νεαρούς πρόσφυγες, ΑμεΑ και ενηλίκους, καθώς και με συνεργασίες με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης.

Αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εντατικό ρυθμό προβών η μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, σε νέα μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού. Η παράσταση με την οποία το ΚΘΒΕ συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, θα ξεκινήσει από το Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης στις 3 και 4 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου στις 19 και 20 Ιουλίου και παράλληλα θα πραγματοποιήσει μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις