Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Ο Μάιος στο ΚΘΒΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μάιος στο ΚΘΒΕ

"Περιμένοντας τον Γκοντό" από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά Χρώματα"

Ενδιαφέρουσες μετακλήσεις, παραστάσεις, συνεργασίες και φιλοξενίες περιλαμβάνει ο Μάιος για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το οποίο συμμετέχει και στηρίζει το φεστιβάλ πολιτισμού για νέους «SKG: Bridges - Festival» που υλοποιείται για δεύτερη χρονιά από αύριο έως και 12 Μαΐου.

Το έργο του Μπέκετ “Περιμένοντας τον Γκοντό” παρουσιάζεται από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών «Τρελά Χρώματα» σε σκηνοθεσία Έλλης Μερκούρη, την Κυριακή 12 Μαΐου στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Στην παράσταση συμμετέχουν κωφοί ηθοποιοί που χρησιμοποιούν τη γλώσσα του σώματος και τη νοηματική γλώσσα, με ταυτόχρονη ερμηνεία ομιλούντων ηθοποιών. Στη σκηνική δράση χρησιμοποιούνται διαφορετικές μορφές τέχνης, όπως το σωματικό θέατρο, το Body Music και το Visual Vernacular, το οποίο περιέχει στοιχεία ποίησης, παντομίμας και νοηματικής γλώσσας.

Στη Μονή Λαζαριστών και στη Σκηνή Σωκράτης Καραντινός παρουσιάζεται από το περασμένο Σάββατο, με διάρκεια έως και το Σάββατο 1η Ιουνίου, η παράσταση «Ερωτευμένος Σαίξπηρ» που σκηνοθετεί ο Γιάννης Κακλέας με πρωταγωνιστές τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, την Έλλη Τρίγγου, την Μπέτυ Λιβανού κ.ά.

Στο φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, 16, 17, 18 και 19 του μήνα, παρουσιάζεται από την ομάδα Hippo η παράσταση «Silence Speaks» σε διασκευή και σκηνοθεσία των Αλέξανδρου Ράπτη και Φώτη Δούσου, βασισμένη στο έργο του Ινδού συγγραφέα Dhanedra Kawade. Μια διεθνής ομάδα χορευτών, ηθοποιών και μουσικών από την Ινδία, τη Μαλαισία και την Ελλάδα συναντιέται σε μια πρωτότυπη, βιωματική performance σωμάτων που θα επιχειρήσει να προσεγγίσει τα διαφορετικά στάδια της απώλειας.

Στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών 15, 16, 17, 18 και 19 Μαΐου παρουσιάζεται ο «Ωκεανός» του Αλεσάντρο Μπαρίκο σε σκηνοθεσία Σάκη Μπιρμπίλη και την Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη σε όλους τους ρόλους και σε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας.

Τέλος παρουσιάζονται δυο σκηνοθεσίες του Τάσου Ράτζου, η “Ελένη” του Ευριπίδη, Πέμπτη 23 και Παρασκευή 24 Μαΐου, και η “Οδύσσεια” του Ομήρου 30 και 31 του μήνα.

Για πέμπτη χρονιά στο πλαίσιο της ενίσχυσης και προώθησης της θεατρικής εκπαίδευσης συνεχίζεται η συνεργασία της πρώτης κρατικής σκηνής της Θεσσαλονίκης με το Πανεπιστήμιο Μακεδονία. Στο πλαίσιο της συνεργασίας η ομάδα Πολυφωνικά Αναλόγια V παρουσιάζει την παράσταση με τίτλο "Ρυθμολογία... Σαίξπηρ” σε σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη την Πέμπτη 23 Μαΐου στο Βασιλικό Θέατρο στις 8.30 μ.μ. και την Παρασκευή 31 Μαΐου την ίδια ώρα στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

«Μια βραδιά για την Όπερα» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης, αποτέλεσμα της συνεργασίας του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και το ΚΘΒΕ που παρουσιάζεται την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Παίρνουν μέρος επιλεγμένοι σπουδαστές της Σχολής Μονωδίας και Μελοδραματικής, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης διευθύνει ο Αθανάσιος Σουργκούνης, ενώ τη Μεικτή Χορωδία Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης η Σοφία Γιολδάση.

Τέλος το Σωματείο Καθηγητών Χορού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού διοργανώνει για όγδοη χρονιά τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε εμβληματικούς χώρους της Θεσσαλονίκης, από την Πέμπτη 23 Μαΐου, που περιλαμβάνουν χορευτικά εργαστήρια με ελεύθερη είσοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL