Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Προς υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΣΕΗ και ΚΘΒΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προς υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΣΕΗ και ΚΘΒΕ

Πολύ κοντά στη λύση δείχνει να οδηγείται η διένεξη ΚΘΒΕ και ΣΕΗ μετά το άνοιγμα και τη λειτουργία του θεάτρου αυτήν την εβδομάδα και κυρίως την αποδοχή της όγδοης πρότασης διοίκησης και διεύθυνσης για υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κατά την προχθεσινή συνάντηση των επικεφαλής των δυο πλευρών στα γραφεία του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ Άρη Στυλιανού, "έγινε αποδεκτή η πρόταση του θεάτρου που είχε διατυπωθεί ξανά, για υπογραφή νέας σύμβασης, μονοετούς ή διετούς διάρκειας, αν και με αναγκαίες επιφυλάξεις που επαναδιατυπώθηκαν από πλευράς ΣΕΗ, κάτι που καλύπτει όλους και το οποίο συζητούσαμε εδώ και τρεις μήνες".

Σήμερα ή αύριο η πρόταση θα τεθεί σε συνέλευση των ηθοποιών του ΚΘΒΕ και του ΣΕΗ. Πιστεύω ότι η συνέλευση θα συναινέσει καθώς η προσθήκη για τις αναγκαίες επιφυλάξεις προτάθηκε από τη νομική σύμβουλο του ΣΕΗ. Είμαστε πολύ κοντά στη λύση” κατέληξε ο κ. Στυλιανού υπενθυμίζοντας ότι οι τελευταίες συνελεύσεις των ηθοποιών του ΚΘΒΕ αποφάσισαν και το άνοιγμα του θεάτρου. Στην απάντησή του προς το ΣΕΗ το ΚΘΒΕ αναφέρεται στην άμεση συμφωνία, όπως αναφέρεται, από πλευράς του νέας Συλλογικής Σύμβαση Εργασίας “με τους ίδιους όρους της προηγούμενης και με την προσθήκη της διατύπωσης που μας προτείνατε:

«Σχετικά με τη δικαστική διένεξη που ανέκυψε μεταξύ ΚΘΒΕ και ηθοποιών - μελών του ΣΕΗ για τις περικοπές των εν γένει αποδοχών των ηθοποιών, τα μέρη δηλώνουν ότι διατηρούν τις θέσεις που έχουν προβάλει σχετικά με την επίδικη διαφορά. Σε κάθε περίπτωση το ΣΕΗ δηλώνει ρητά και ανεπιφύλακτα ότι δεν αποδέχεται και δεν αναγνωρίζει τις περικοπές των εν γένει αποδοχών των ηθοποιών'».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL