Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.5°C20.8°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.9°C20.0°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.6°C19.3°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C17.4°C
5 BF 72%
"Πώς θα αποφύγετε τα ατυχήματα της καθημερινής ζωής"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Πώς θα αποφύγετε τα ατυχήματα της καθημερινής ζωής"

H παράσταση "Πώς θα αποφύγετε τα ατυχήματα της καθημερινής ζωής" έχει ανέβει στην κεντρική σκηνή του BIOS, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Αρτέμιδας Χρυσοστομίδου. Είναι η πρώτη της προσωπική θεατρική δουλειά στην Αθήνα, καθώς γεννήθηκε στη Λευκωσία.

«…τραυματίες μεταφέρονται στο νοσοκομείο γιατί συνέβη να πέσουν στον δρόμο όταν ερωτεύονταν», δίνει μια πρώτη ιδέα για την παράσταση το ενημερωτικό σημείωμα. Μια μητέρα χάνει τον άντρα της σε ατύχημα και παραλύει συναισθηματικά. Με τη βοήθεια της κόρης και της φίλης της ξαναμπαίνει στη θαλπωρή του κόσμου. Η θέρμη των σχέσεων λιώνει τον πάγο και οι άνθρωποι γίνονται ωραίες πλούσιες πρασινάδες με μπλεγμένα κλαδιά. Οι δυο γυναίκες ερωτεύονται δίπλα της αγωνιώντας για την ιστορίας της τέχνης και την αισθητική τύφλωση.

Μια παράσταση φτιαγμένη με όρους γλωσσικού και εικαστικού κολλάζ, υπαινικτική όπως η ποίηση και παράλογη όπως η πίστη. Η τέχνη ως ερωτική σύνθεση, ένα αίνιγμα. «’Η καρδιά τους είναι σε έκσταση. Το ξέρουν. Και οι δυο ξέρουν ότι η άλλη το ξέρει».

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ματίνα Περγιουδάκη, Νατάσα Παπανδρέου και Νεφέλη Ανανιάδη. Ακούγεται η φωνή του Φιντέλ Ταλαμπούκας. Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και με υπέρτιτλους στα Αγγλικά, από τις 10 Ιανουαρίου ως τις 10 Φεβρουαρίου 2019. Ξεκινάει ώρα 21.00 και έχει διάρκεια 60 λεπτά. Η τιμή των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ και η προπώληση γίνεται στο viva.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL