Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Η Αθηνά Κεφαλά για το Pocket Festival: / Η Αθηνά Κεφαλά για το Pocket Festival: "Θέλουμε να δίνουμε χώρο στις άστεγες ομάδες"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Αθηνά Κεφαλά για το Pocket Festival: / Η Αθηνά Κεφαλά για το Pocket Festival: "Θέλουμε να δίνουμε χώρο στις άστεγες ομάδες"

"Το Φεστιβάλ Τσέπης το κάνουμε μόνοι μας, χωρίς οικονομική στήριξη και επιχορήγηση, κάτι για το οποίο είμαστε περήφανοι. Το ίδιο το Pocket Festival κυλάει και 'περπατάει' από μόνο του, καθώς οι προτάσεις που έχουμε από νέους καλλιτέχνες που αναζητούν στέγη και έκφραση είναι πάρα πολλές" μας λέει η σκηνοθέτις Αθηνά Κεφαλά, που με επιμονή, υπομονή, πείσμα, μεράκι και κυρίως πολλή αγάπη για τους νέους δημιουργούς διοργανώνει για τρίτη χρονιά το Φεστιβάλ Τσέπης στον φιλόξενο χώρο των Poems n’ Crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδη, στην οδό Αγίας Ειρήνης 17, στο Μοναστηράκι από την προσεχή Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.

"Έρχονται παιδιά με καινούργιες προτάσεις σε πράγματα που δεν φανταζόμουν, μάλιστα φέτος, εκτός από χορό, θέατρο, μουσική, performance, αφήγηση και αναλόγια, έχουμε παντομίμα και κινηματογράφο, φιλμάκια μικρού μήκους που έχουν βραβευθεί σε φεστιβάλ" προσθέτει.

Η γνωστή σκηνοθέτις μιλάει με ενθουσιασμό για την πρωτοβουλία, εκφράζοντας την επιθυμία να παρουσιαστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας. "Είναι ένα φεστιβάλ μικρού κόστους. Κάνεις θέατρο με το τίποτα, όπως έλεγε και ο Βιτέζ, παραστάσεις με μικρή διάρκεια και την απολύτως απαραίτητη τεχνική υποστήριξη" διευκρινίζει.

Φέτος οι προτάσεις ήταν πάρα πολλές, όπως ομολογεί, και μάλιστα καινούργιες παραγωγές στην πλειονότητά τους. "Θέλουμε να δίνουμε χώρο στις άστεγες ομάδες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν ενοίκιο. Γι' αυτό και το εισιτήριο των 5 ευρώ πηγαίνει όλο στους συντελεστές. Οι πρόβες παραμένουν δωρεάν, καθώς τον χώρο τον προσφέρει ο Σάμης Γαβριηλίδης" προσθέτει.

Ως προς τη θεματολογία, παρατηρεί ότι η έξαρση με το μεταναστευτικό έχει καταλαγιάσει, όπως λέει, ενώ η αναζήτηση έχει στραφεί σε αρχαίους μύθους. "Είναι συγκινητική η προσφορά των νέων καλλιτεχνών και η επιθυμία τους να δουλέψουν. Με έχει στιγματίσει αυτό που ζω. Πολλές φορές προσέρχονται ακόμα και με δάκρυα στα μάτια παρακαλώντας: δώστε μας χώρο. Και αυτό θέλω να κάνω. Να προσφέρω χώρο δωρεάν. Τα παιδιά είναι απελπισμένα. Με συγκινεί η αγωνία τους για το τι θα κάνουν, η αφοσίωση, η εργατικότητά τους" καταλήγει.

Το πρόγραμμα

Η έναρξη γίνεται την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 μ.μ., με τη μουσικοθεατρική σύνθεση "El Olor De La Muerte" σε κείμενο Αλέξανδρου Λαβράνου, μουσική Σταμάτη Ζαφειρόπουλου και πρωταγωνιστές τους Χρήστο Τσαβλίδη και Παντελή Βασιλόπουλο. Τα σκηνικά σχεδιάζει η Μαρία Παππά. Στις 9.30 μ.μ. ακολουθεί το συγκρότημα "Heads or Tails" σε αγαπημένα κομμάτια της παγκόσμιας ποπ και ροκ σκηνής.

Το "Γράμμα στον Ορέστη", το Σάββατο 29.9, το πρώτο έργο της τριλογίας του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε ερμηνεία της Ιωάννας Γκαβάκου και μουσική της Νένας Βενετσάνου. Ακολουθεί στις 9.30 μ.μ. η παράσταση "Οιστρογόνο δύο Οξυγόνο", έργο της Σοφίας Λαμπιδώνη που πρωταγωνιστεί από κοινού με την Ολίβια Λαπατά. Σκηνοθετεί ο Θωμάς Χαβιανίδης και το Graphic design από τον Σταύρο Μπιλιώνη. Στις 11 μ.μ., παρουσιάζεται η μουσική αφήγηση "Δεν είναι κακό", με τις Ζαχαρούλα Κληματσάκη και Μαρία Μπεθάνη.

Την Κυριακή 30.9, στις 8 μ.μ., θα παρουσιαστούν "Τα πεζά των ποιητών ή από το σκοτάδι της απόγνωσης στο μετέωρο φως της Χίμαιρας" με επιλεγμένα αφηγήματα των Καρυωτάκη και Λαπαθιώτη, από τους Μανώλη Γιούργο, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου και Εριφίλη Σαββίδου. Στις 9 μ.μ., θα παρουσιαστεί θεατρικό αναλόγιο με τα έργα της Μαργαρίτας Κουλεντιανού "Για τον Γιώργο Μπ. 4" και της Άννας Δαμιανίδη "Αυγουλάκια - κλόουν" από τους Ουρανία Μπασλή και Αγαπητό Μανδαλιό. Στο πιάνο ο Μαρίνος Κωστόπουλος.

Τη Δευτέρα 1.10 ανεβαίνει το "Ιγκόρ και Λιόσα" από το βιβλίο "Η ακτή του Ραζλίφ" του Νίκου Αντωνάκου που το σκηνοθετεί. Παίζουν οι Χριστίνα Κωνσταντινίδου και Βιργινία Ταμπαροπούλου, μουσική Άρη Γεροντάκη. Στις 9.30 μ.μ. θα προβληθούν οι ταινίες μικρού μήκους "Γιος και Μάνα" της Λεμόνας Ταργοντσίδου, "Γενέθλια" του Δημήτρη Κατσιμίρη και "Λευκή Μαργαρίτα" του Κυριάκου Γκίκα.

Την Τρίτη 2.10 οι "Minor Keys Trio Band" σε ένα μουσικό ταξίδι με τους Αλέξανδρο Ναθαναήλ, Άννα Μωραΐτου και Γιάννη Πλαγιανάκο. Στις 9.30 μ.μ. θα προβληθούν οι ταινίες "Προσευχή" του Θανάση Νεοφώτιστου, "Μάνλιχερ" του Αλέξη Χατζηγιάννη και "Κορίτσια της Θάλασσας" του Σήφη Μάινα.

Την Τετάρτη 3.10 θα παρουσιαστεί το "Τρόμος και αθλιότητα του Γ' Ράιχ" του Μπρεχτ σε σκηνοθετική επιμέλεια Μάνιας Παπαδημητρίου με τους Τάσο Αντωνίου, Ιουλία Γεωργίου, Βαγγέλη Ζάπα, Μάτα Καστρησίου, Ανδρέα Μαυραγάνη, Θεοφάνη Μιλλεούνη, Μάνια Παπαδημητρίου και Ελένη Τζιάκα. Στις 9.30 μ.μ. ακολουθεί η παντομίμα "Μηδενίζω κοντέρ" από τη Φάνυ Πολέμη.

Την Πέμπτη 4.10 ανεβαίνει "Ο χτύπος", μονόλογοι από το βιβλίο του Δημήτρη Νταούλη "Ο κόσμος που γύρισε ανάποδα" με τους Δανιέλλα Βουτσινά, Βερόνικα Μπακόλα, Στέλλα Τραγούδα και σκηνοθεσία Δημήτρη Νταούλη και Πέγκυς Ψαρρού. Στις 9.30 μ.μ. η μουσική παράσταση "Έρωτος Σπαράγματα" με τους Βασίλη Χατζηδημητράκη, Βαλεντίνα Κάντα, Χριστίνα Κωστέα και Λάμπη Ζαρικώστα.

Την Παρασκευή 5.10 παρουσιάζεται χορευτική παράσταση της Φένιας Αποστόλου με την Κατερίνα Χριστοφόρου και τη Σίλια Καρφοπούλου. Στις 9.30 μ.μ. θα ακολουθήσουν άριες και ερωτικά τραγούδια με τους Μαρία Μακαρώνη και Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου και στις 11 μ.μ. μουσική παράσταση με τους Ντένυ Αργυροπούλου, Λένα Σταμέλου και Στέφανο Μπακάλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL