Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Διεθνείς συνεργασίες και παγκόσμιες πρεμιέρες στο Από Μηχανής Θέατρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διεθνείς συνεργασίες και παγκόσμιες πρεμιέρες στο Από Μηχανής Θέατρο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα ανέβει το έργο του Κολμ Τόιμπιν «Η διαθήκη της Μαρίας» με ερμηνευτές την Ασπασία Κράλλη και τον Δημήτρη Μυλωνά

Η πολιτική, η κοινωνία και η Ιστορία αποτελούν τη φετινή θεματική αιχμή του ρεπερτορίου στο Από Μηχανής Θέατρο του Μεταξουργείου μέσα από τουλάχιστον δεκαπέντε πρεμιέρες, παραγωγές, συμπαραγωγές και συνεργασίες, όπου ηθοποιοί με μεγάλη διαδρομή αλλά και νέοι καλλιτέχνες συναντιούνται παρουσιάζοντας κλασικά αλλά και βραβευμένα σύγχρονα έργα της διεθνούς και ελληνικής σκηνής.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Δημήτρης Μυλωνάς σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα New Fangled Stages προχωράει σε ένα καλλιτεχνικό εγχείρημα παρουσιάζοντας σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο του Μπρους Γκουτς “Tangled Gardens”, με τον τίτλο «Ο Κήπος», που κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου με πρωταγωνιστές τους Στέλιο Μάινα και Κάτια Σπερελάκη. Η ξένη εκδοχή θα παρουσιαστεί σε τρεις παραστάσεις στις 29 Νοεμβρίου και στις 6 και 13 Δεκεμβρίου. Και οι δύο εκδοχές θα ταξιδέψουν στον Καναδά. Η ομάδα θα παρουσιάσει στο Από Μηχανής για μόνο τρεις παραστάσεις (30.11, 7.12 και 14.12) το “Trashman’s Dilemma”. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα ανέβει το έργο του Κολμ Τόιμπιν «Η διαθήκη της Μαρίας» σε μετάφραση Κατερίνας Βαλαβανίδη, σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και με ερμηνευτές την Ασπασία Κράλλη και τον Δημήτρη Μυλωνά.

Το βραβευμένο έργο του Ρόναλντ Χάργουντ «Προσωπική Συμφωνία» παρουσιάζεται από τις 7 Νοεμβρίου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά, με πρωταγωνιστές τους Νικήτα Τσακίρογλου, Χρήστο Βαλαβανίδη και Αλέξανδρο Μπουρδούμη. Εδώ η δράση συμβαίνει σε ένα τοπίο από ερείπια πολέμου, που έχουν στιγματίσει τις ψυχές των ανθρώπων, αποτέλεσμα ενός «πολέμου» εσωτερικού και υπαρξιακού. Τα πρόσωπα στέκονται στα ορατά ερείπια για να μιλήσουν τη δική τους ιστορία, ψηφιδωτό της «μεγάλης» Ιστορίας, σε μια προσπάθεια να διαχειριστούν και να επουλώσουν τις ψυχικές τους πληγές.

Φιλοξενίες και συμπαραγωγές

Το ψυχολογικό θρίλερ “Frozen” θα ανέβει σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη από 19 Οκτωβρίου με πρωταγωνιστές τον ίδιο, την Έφη Μουρίκη και τη Δέσποινα Κούρτη. Το επαγγελματικό θέατρο ΘΕ.Α.Μ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία), που στην κύρια σύνθεσή του αποτελείται από ανάπηρους ηθοποιούς, παρουσιάζει από 21 Οκτωβρίου το «Νάρκισσος και Ηχώ κι άλλες μεταμορφώσεις». “Το σύνδρομο της άδειας φωλιάς” παρουσιάζεται από 24 Οκτωβρίου και ο μονόλογος "Μάτια παντού, αναζητώντας τ' αγαπημένα μάτια" του Αλέξανδρου Λυκούρα από 19 Οκτωβρίου. Η περίφημη Ρίκα, η μοδίστρα κουκλών στο εμβληματικό έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Λα πουπέ», παρουσιάζεται από 29 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία Σεβαστιάνας Αναγνωστοπούλου, με τη Θεοδώρα Τζήμου.

Η Εταιρεία Θεάτρου Ma Νon Τroppo και ο Γιώργος Παλούμπης επιστρέφουν με το νέο έργο «Moonwalk» του Γιωργή Τσουρή, αφιερωμένο στον Βαγγέλη Ρωμνιό που έφυγε από τη ζωή στα 36 του χρόνια. «Το γαμοπίλαφο ή περιμένοντας τη Βήτα», αφιέρωμα στον Σάμιουελ Μπέκετ, θα παρουσιαστεί από τον Μάιο από το Θεατρικό Φυτώριο Αίγινας σε σκηνοθεσία Νίκου Καλαμό και με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τους Μάνια Παπαδημητρίου και Γιώργο Γιανακάκο. Από τις 15 Οκτωβρίου θα παρουσιάζεται το νέο έργο των Ηλία Πολλάτου, Γεράσιμου Μιχελή και Σέβης Ματσακίδου “Hotel Marina”. Ο μονόλογος «Φινιστρίνι» του Βασίλη Ρίσβα παρουσιάζεται από 23 Ιανουαρίου σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, ο «Εραστής» του Πίντερ από 28 Ιανουαρίου από την ομάδα ΗΘΩ, ενώ το πρόγραμμα ανοίγει από τις 24 Σεπτεμβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη «Η απειλή» της Άρτεμης Μουστακλίδου σε σκηνοθεσία Γιάννη Λεοντάρη, που παρουσιάστηκε πέρυσι στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και τον Ιούλιο στο Φεστιβάλ Avignon Off. Από τις 26 Σεπτεμβρίου επιστρέφει και το “Εθνικός Ελληνορώσων» του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, αλλά και το "My Story, vοl2", το stand up του Σωτήρη Μεντζέλου από 6 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL