Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.8°C
3 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.8°C
1 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.4°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.9°C18.0°C
2 BF 100%
Ματαιώνεται παράσταση για το "Σπίτι του Ηθοποιού"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ματαιώνεται παράσταση για το "Σπίτι του Ηθοποιού"

Ματαιώνεται η παράσταση "Έρωτες και θρήνοι γυναικών" που ήταν προγραμματισμένη για την επόμενη Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο και τα έσοδα της οποίας θα διετίθεντο στο “Σπίτι του Ηθοποιού”. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του Ιδρύματος, Άννα Φόνσου, "το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών παρεμπόδισε την προετοιμασία της παράστασης με καταχρηστικές πρακτικές: άσκηση 'ψυχολογικής βίας' στους συναδέλφους ηθοποιούς, απειλές, διαμαρτυρίες, διαπληκτισμούς, ψευδείς ισχυρισμούς ενάντια στους ανθρώπους της παραγωγής, καθώς τρεις ηθοποιοί αρνήθηκαν να υπογράψουν τη σύμβαση έργου, με συνέπεια να επέλθει η λύση της".

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, “παρ' όλο που αποζημιώθηκαν πλήρως, εκπρόσωποι του ΣΕΗ εισέβαλαν συστηματικά στον χώρο της προετοιμασίας της παράστασης, παρεμποδίζοντας τις πρόβες και ζητώντας αδικαιολόγητα να επαναπροσληφθούν τα συγκεκριμένα άτομα. Αποτέλεσμα των παραπάνω πρακτικών είναι να καταστεί αδύνατη η ολοκλήρωση της παραγωγής της παράστασης, με ζημιά ανεπανόρθωτη, οικονομική και ηθική".

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΗ καταγγέλλει την εταιρεία παραγωγής “Ήχος και Εικόνα μονοπρόσωπη ΕΠΕ”, “για την απαράδεκτη στάση, τους εκβιασμούς και τις απολύσεις συναδέλφων”, διευκρινίζοντας πως, “παραβιάζοντας και ανατρέποντας όσα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ εργαζομένων και εργοδοσίας, δόθηκε στους ηθοποιούς προς υπογραφή μία σύμβαση έργου. Ορισμένοι συνάδελφοι αρνήθηκαν να υπογράψουν τη συγκεκριμένη σύμβαση, που ανάμεσα σε άλλα εμπεριείχε όρους όπως ωρομισθία, ημιαπασχόληση κ.ά., και βρέθηκαν στο στόχαστρο της εργοδοσίας".

Η Άννα Φόνσου αναφέρει ως έναν ακόμη λόγο ματαίωσης της παράστασης “την αδυναμία του Ιδρύματος να καταβάλει το ποσό που απαίτησε, τελευταία στιγμή, το Φεστιβάλ Αθηνών, αθετώντας τη συμφωνία να παραχωρηθεί ατελώς το θέατρο, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί". “Άδικη” χαρακτηρίζει μέσω της “Αυγής” , τη στάση της κ. Άννας Φόνσου απέναντι στο Φεστιβάλ ο καλλιτεχνικός διευθυντής Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, εξαίροντας ωστόσο το έργο που η ίδια προσφέρει με το Σπίτι του Ηθοποιού και διευκρινίζοντας πως η απόφαση του Δ.Σ. του Φεστιβάλ ήταν η ένταξη της παράστασης στην κατηγορία των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων και όχι της ατέλειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL