Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
«Θάλαμος αρ. 6, 200 χρόνια μετά»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Θάλαμος αρ. 6, 200 χρόνια μετά»

Μια διασκευή της νουβέλας του Άντον Τσέχωφ «Θάλαμος αρ. 6», παρουσιάζει μεθαύριο Σάββατο, 12, και την Κυριακή, 13 Μαϊου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του παλιού σιδηρουργείου των φυλακών Κορυδαλλού, το θεατρικό εργαστήρι του Εθνικού Θεάτρου στο σωφροντιστικό κατάστημα.

Μετά την «Τρικυμία» του Σαίξπηρ, την πρώτη παράσταση - εμπειρία ζωής για τους κρατούμενους και τους θεατές που παρακολούθησε και «κάλυψε» πέρσυ το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά. Οι κρατούμενοι που συμμετέχουν στο θεατρικό εργαστήρι -και πάλι με την καθοδήγηση του σκηνοθέτη Στρατή Πανούριου- διασκεύασαν στις πρόβες τους (διήρκεσαν δέκα μήνες) το έργο του Τσέχωφ, χρησιμοποιώντας προσωπικές σκέψεις και ανησυχίες.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός σημειώνει: «Μέσα στους τοίχους του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού επιχειρούμε φέτος με τον Τσέχωφ -όπως και πέρυσι με τον Σαίξπηρ- ένα ταξίδι με τους κρατούμενους, που ανοίγει τις καρδιές και τον νου και δίνει φτερά στη σκέψη και τη φαντασία. Ένα ταξίδι που μας αφορά όλους, περισσότερο από όσο μπορούμε να φανταστούμε. Γιατί μέσα από αυτό το ταξίδι, μέσα από την αγάπη, τα συλλογικότητα και τη δημιουργικότητα, οι κρατούμενοι παραδίδουν ένα μάθημα ελεύθερης σκέψης».

Τη διασκευή και μουσική του έργου «Θάλαμος αρ.6, 200 χρόνια μετά» επιμελήθηκε η θεατρική ομάδα Καταστημάτων Κράτησης Κορυδαλλού. Τα σκηνικά και κοστούμια ο Διονύσης Ξαξίρης. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Γιολάντα Κωνσταντινίδου (κοινωνιολόγος Κ.Κ. Κορυδαλλού). Οι φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Σοφικίτη και το σκίτσο της παράστασης φιλοτέχνησε ο Νίκος Σιμάκος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL