Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Κουμεντάκης: Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια δυναμική με το κοινό

Η «γυναίκα της διπλανής πόρτας» Φανί Αρντάν, η ενδυματολόγος των τεσσάρων Όσκαρ Μιλένα Κανονέρο, ο σπουδαίος Γερμανός σκηνογράφος Τομπίας Χοάιζελ, ο εικαστικός Νίκος Ναυρίδης σε μια διασύνδεση των εικαστικών τεχνών με τη λυρική τέχνη, ο συνεργάτης της Πίνα Μπάους χορογράφος Δάφνις Κόκκινος, ο πολυβραβευμένος αυστραλός σκηνοθέτης Ελάιτζα Μοσίνσκι, ο Ισπανός χορογράφος Νάτσο Ντουάτο είναι κάποια από τα διεθνή ονόματα που θα συνεργαστούν με την Εθνική Λυρική Σκηνή την καινούργια σεζόν 2018/2019.

Αν συνυπολογίσουμε τις δύο νέες παραγωγές της ΕΛΣ την αμέσως επόμενη σεζόν 2019/2020, μία με την Κρατική Όπερα της Βαυαρίας (Μόναχο) και άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά λυρικά θέατρα πάνω στο πρότζεκτ της Μαρίνας Αμπράμοβιτς για την Μαρία Κάλλας, καθώς και τη συμπαραγωγή με την Όπερα του Γκαίτεμποργκ πάνω σε έργο του Μότσαρτ, το πρόγραμμα της Κεντρικής Σκηνής που ανακοινώθηκε σήμερα (νωρίτερα από ποτέ ) διευρύνθηκε κι ανοίγει ακόμα περισότερο τις πόρτες του λυρικού θεάτρου στο ελληνικό κοινό, αλλάζει κλίμακα και δημιουργεί ευρύτερες προοπτικές.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο