Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Θεατές και καλλιτέχνες στηρίζουν το Ακροπόλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεατές και καλλιτέχνες στηρίζουν το Ακροπόλ

“Ο φόβος δεν θα νικήσει” έγραφε το πανό του Σωματείου Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου που είχε απλωθεί ως προστατευτική ασπίδα χθες το απόγευμα έξω από το Θέατρο Ακροπόλ της οδού Ιπποκράτους, σε ένδειξη συμπαράστασης στους ηθοποιούς και συντελεστές της παράστασης “Jesus Christ Super Star” που τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει στόχος παραθρησκευτικών οργανώσεων.

Ο κόσμος προσπερνούσε τους συγκεντρωμένους συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος και των καλλιτεχνικών σωματείων και προσερχόταν άφοβα στην παράσταση που ξεκινούσε στις 8 το βράδυ. “Ο φόβος δεν θα νικήσει” επαναλάμβαναν με πίστη και δύναμη, εκφράζοντας ορισμένοι την “αηδία” τους για όσα “σκοταδιστικά”συμβαίνουν και άλλοι τον θυμό τους για μια “οπισθοδρομική κοινωνία”.

Ο πρόεδρος της ΠΟΘΑ Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, παρών στη συγκέντρωση έξω από το Ακροπόλ, υποστηρίζει τις διαμαρτυρίες των ηθοποιών και των συντελεστών και μιλά για το “ελεύθερο δικαίωμα του λόγου, της έκφρασης, της διακίνησης των ιδεών, απέναντι στον σκοταδισμό, τον φασισμό, την τρομοκρατία. Πάντα θα είμαστε στους δρόμους υπερασπιζόμενοι τέτοιες πανανθρώπινες αξίες” λέει. Η ηθοποιός Βάσια Τριφύλλη, φανερά εκνευρισμένη, δηλώνει πως “ήρθε να περιφρουρήσει το Ακροπόλ, το σπίτι της, όλη της τη ζωή, όλη της την καριέρα. Τέτοιες ενέργειες δεν κάνουν ούτε φανατικοί μωαμεθανοί” αναφέρει.

Πανό με συνθήματα υπεράσπισης είχαν αναρτήσει μεταξύ άλλων η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού, της οποίας μέλη ήρθαν να συμπαρασταθούν στους εργαζομένους του θεάτρου. Για “ανεπιθύμητες και απαράδεκτες πρακτικές στην τέχνη και την κοινωνία που θα έπρεπε να εκλείπουν, ειδικά όταν υποκινούνται και προέρχονται από σκοτεινές πλευρές” έκανε λόγο η γεν. γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Ήρα Ρόκου.

“Είναι συγκινητικό το ότι συγκεντρώθηκε τόσος κόσμος έξω από το θέατρο, καθώς αισθανόμασταν ότι παίζαμε μόνοι και αποκλεισμένοι με όλους τους παραχριστιανικούς που μας προπηλάκιζαν και την αστυνομία έξω από το θέατρο” δήλωσε η σκηνοθέτης Θέμις Μαρσέλλου, που, αν και εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη βελτίωση της κατάστασης, δεν έκρυψε τον προβληματισμό της για την ακύρωση κάποιων κλεισμένων εισιτηρίων που αρκετές φορές έφτασαν και στο ένα τρίτο των θέσεων.

Τη στήριξη στην κινητοποίηση συμπαράστασης των καλλιτεχνικών φορέων εξέφρασε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή - πρωτοβουλία ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών, που καλεί σε συμμετοχή στο αντιφασιστικό αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Μαρτίου στην Ομόνοια στις 3 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL