Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε καλό δρόμο το ΚΘΒΕ

Με θετικό πρόσημο μπήκε η χρονιά για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καθώς αποπληρώθηκε πλέον το χρωστούμενο από προηγούμενα έτη ποσό, των δύο εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΚΑ, το οποίο προήλθε από το...

Με θετικό πρόσημο μπήκε η χρονιά για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καθώς αποπληρώθηκε πλέον το χρωστούμενο από προηγούμενα έτη ποσό, των δύο εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΚΑ, το οποίο προήλθε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ιδιαίτερα προσοδοφόρα υπήρξε η διετία 2016-1017, καθώς αναδείχθηκε η καλύτερη από πλευράς κοινού, φθάνοντας τους 377.500 θεατές, με εισπράξεις που ανήλθαν στις 321.000 ευρώ. Τις παραστάσεις παρακολούθησαν 12.000 άνεργοι και ΑμεΑ με δωρεάν είσοδο, ενώ πραγματοποιήθηκαν πολλές παραστάσεις, δράσεις και εργαστήρια σε παιδιατρικές κλινικές, φυλακές και δομές φιλοξενίας προσφύγων. Ζητούμενο παραμένει η περιοδεία έργων του ΚΘΒΕ σε όσο γίνεται περισσότερες πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Τα στοιχεία της διετίας παρουσιάστηκαν την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης μέσα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, η οποία πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στην Κατερίνα Νοτοπούλου, προϊσταμένη του πρωθυπουργικού γραφείου, τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ Άρη Στυλιανού και τον καλλιτεχνικό διευθυντή, Γιάννη Αναστασάκη.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του απολογισμού της χρονιάς έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχημένη προσπάθεια της ορθής οικονομικής διαχείρισης του θεάτρου που οδήγησε στη σημαντική μείωση του χρέους από τον Αύγουστο του 2015, που ανέλαβε η νέα διοίκηση και διεύθυνση.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, εντός της εβδομάδας αναλαμβάνει καθήκοντα η νέα διοικητική και οικονομική διευθύντρια Κωνσταντίνα Παπαποστόλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΘΒΕ αναφέρθηκε στη σημασία της οικονομικής και ηθικής στήριξης αλλά και στο έμπρακτο ενδιαφέρον που έχει δείξει η Πολιτεία για την Κρατική Σκηνή της Θεσσαλονίκης. Τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από αίτημά του, χορηγήθηκε στο ΚΘΒΕ, ως έκτακτη επιχορήγηση, το ποσό των 500.000 ευρώ από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ τον Δεκέμβριο, έπειτα από κυβερνητική σύσκεψη, δόθηκε έκτακτη επιχορήγηση 700.000 ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών που αφορούν σωρεία παλιών χρεών.

Στη συνάντηση πήραν μέρος επίσης ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΘΒΕ Δημοσθένης Δώδος και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΚΘΒΕ Πάσης Φύσεως Προσωπικού.

Μ.Ζ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις