Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θεατρική παράσταση «Αλκιβιάδης Άγιος» από τη θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ

Τη θεατρική παράσταση «Αλκιβιάδης Άγιος» ανεβάζει η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ σε σκηνοθεσία της Μρίας Περετζή, παρουσιάζοντας τη σύγχρονη πραγματικότητα της κατάρρευσης αξιών η οποία συναντά την κρίση της Αθηναϊκής δημοκρατίας και την Πλατωνική φιλοσοφία.

«Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν ένα ολόκληρο πολιτικό και κοινωνικό σύστημα να παρακμάσει;»

Μία επική παράσταση με 30 ηθοποιούς, εντυπωσιακά κουστούμια, πλούσια ζωντανή μουσική και φωνητικά.

Η προσωπικότητα του στρατηγού Αλκιβιάδη αναδεικνύεται ως κεντρική δραματική μορφή για την κατανόηση της δημοκρατικής Αθήνας του 5ου αιώνα π.Χ. Μιας κοινωνίας που έχοντας εγκλωβιστεί στην ανευθυνότητα των πολιτικών και στην αδυναμία τους για συνεννόηση και συντονισμένη δράση, οδηγήθηκε στην κατάρρευση.

Στη σύγχρονη εποχή της ιδεολογικής χρεοκοπίας και του παραλογισμού, πώς μπορεί κανείς να προσεγγίσει την Ελληνική Φιλοσοφία με έναν νέο τρόπο που να επιτρέπει το ζωντάνεμα της Ελληνικής ορθολογιστικής σκέψης; Η θεατρική αναπαράσταση τριών αρχαίων Μυστηρίων -των Ελευσίνιων, του Πάνα και των Καβείρων- δημιουργεί τη δυνατότητα επανασύνδεσης της Πυθαγόρειας και Πλατωνικής φιλοσοφίας τόσο με τις ρίζες της, τις μυστηριακές τελετές της αρχαιότητας, όσο και με την αναζήτηση του 21ου αιώνα.

Παραστάσεις:

Σάββατο 20 και Κυριακή 21 Ιανουαρίου

Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιανουαρίου

Ώρα: 20.00

Αίθουσα 3Α - Καποδιστρίου 106 , Νέα Ιωνία

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Κρατήσεις στα τηλ.: 210-2836763 / 6976033948 / 6937422456

Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο