Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η παράσταση "Από την Αντιγόνη ως τη Μήδεια" στη Σεούλ (Video)

Μια παράσταση - κατάδυση στα έγκατα της γυναικείας φύσης όπως αυτή προκύπτει από δέκα σημαίνουσες γυναικείες παρουσίες της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας

Μετά το πρόσφατο ταξίδι της Ομάδας Ιδέα στην Νότιο Κορέα με το “Δέντρο του Οιδίποδα” μια ακόμα ελληνική παράσταση με θέμα και επίκεντρο πάλι την αρχαία ελληνική τραγωδία κάνει διεθνή πρεμιέρα στη Σεούλ τον προσεχή Σεπτέμβριο σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη.

Μια παράσταση - κατάδυση στα έγκατα της γυναικείας φύσης όπως αυτή προκύπτει από δέκα σημαίνουσες γυναικείες παρουσίες της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας με τον μοναδικό τρόπο που τις αποτύπωσαν ο Αισχύλος, ο Σοφοκλής και ο Ευριπίδης είτε ως αρχετυπικές μορφές είτε ως βαθιά ανθρώπινες και ένσαρκες οντότητες.

Ένα μεγάλο κρεβάτι καλύπτει όλη τη σκηνή. Το κρεβάτι - γέννηση, το κρεβάτι - έρωτας, το νυφικό κρεβάτι , το κρεβάτι - κρυψώνα, το κρεβάτι - καταφύγιο, το κρεβάτι - θάνατος.

Πίσω απ' αυτό το αχανές σύμπαν του κρεβατιού ανατέλλει ο ευφάνταστος κόσμος των video ή των live captures πότε σαν ένας τρισδιάστατος ου-τόπος καμωμένος από μινιατούρες - μακέτες που μεταχειρίζονται οι ηθοποιοί, πότε ως τοπία του Αιγαίου που λειτουργούν ως ένας φυσικός καμβάς των δραμάτων και πότε σαν μια σπαρακτική εστίαση στις λεπτομέρειες των προσώπων των γυναικών.

Ο ποιητής, διαρκώς παρών στο ταξίδι της σκηνής, τρώει τις ίδιες του τις σάρκες για να δώσει σάρκα στο παλλόμενο όραμά του να δημιουργήσει ένα εξίσου παλλόμενο, ρευστό, πολλές φορές γεμάτο εσωτερικές συγκρούσεις και δημιουργικές αντιφάσεις σκηνικό ποίημα με επίκεντρο τη γυναικεία φύση.


Συντελεστές:
Σκηνοθεσία/Μουσική σύνθεση: Κώστας Γάκης
Video Art: Παναγιώτης Λαμπής
Κείμενο: Κώστας Γάκης, Μαρία Δελή, Δημήτρης Ζουγκός, Ίρις Κανδρή, Παναγιώτης Λέκκας, Μαρία Παπαφωτίου
Live μουσική: Μαρία Δελή
Τραγούδι / Βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή
Φωτισμοί: Παναγιώτης Λαμπής
Σκηνογραφία: Ιωάννα Λισγάρα
Ερμηνεύουν: Μαρία Παπαφωτίου, Παναγιώτης Λέκκας

 

Δείτε όλα τα σχόλια