Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Παραστάσεις, δράσεις και αναβάθμιση του Φεστιβάλ Θεάτρου / Η καλοκαιρινή "εσοδεία" του ΚΘΒΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραστάσεις, δράσεις και αναβάθμιση του Φεστιβάλ Θεάτρου / Η καλοκαιρινή "εσοδεία" του ΚΘΒΕ

Θεσσαλονίκη: "Επτά επί Θήβας" του Αισχύλου, η πολύ επιτυχημένη από κάθε άποψη περσινή παραγωγή, και η νέα επιθεώρηση «...και με τη Νίκη» από το σχήμα «Μπατα-ρισμένοι» θα είναι οι δύο δικές του παραγωγές που θα παρουσιάσει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ το θερινό πρόγραμμα του Θεάτρου, που παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου, περιέχει πολλές και ενδιαφέρουσες παραστάσεις και δράσεις, με το Φεστιβάλ Θεάτρου να αναβαθμίζεται σε διεθνές.

Οι «Επτά επί Θήβας», σε σκηνοθεσία του Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις και σε μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, επιστρέφουν αρχικά στο Θέατρο Δάσους της Θεσσαλονίκης (Σάββατο 24 Ιουνίου), ενώ θα είναι και η εναρκτήρια παράσταση του φετινού Φεστιβάλ Επιδαύρου, στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου 2017. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει περιοδεία στην Ελλάδα και την Κύπρο.

“Μπαντα-ρισμένοι”

Επίσης στις 2 Ιουλίου, στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου επιστρέφει η ομάδα “Μπαντα-ρισμένοι” με τη νέα επιθεώρηση που φέρει τον τίτλο “...και με τη Νίκη”, σε κείμενα και σκηνοθεσία του Χρήστου Παπαδημητρίου. Η μεγάλη κλειστή σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου, για δεύτερη χρονιά θα παραμείνει ανοιχτή και θα φιλοξενήσει τη μόνιμη έκθεση κουστουμιών από την 56χρονη ιστορία του ΚΘΒΕ υπό τον τίτλο "Ίχνη του εφήμερου". Την έκθεση επιμελείται η σκηνογράφος - ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου. Επίσης, η "Οικογενειακή γιορτή" (“Φέστεν”), που παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευοπούλου τον χειμώνα στο φουαγιέ της ΕΜΣ σημειώνοντας συνεχή sold out, θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου από τις 6 έως τις 9 Ιουλίου.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει φέτος το Φεστιβάλ Θεάτρου, αφού το θεατρόφιλο κοινό κάθε ηλικίας θα έχει την ευκαιρία, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου (1-14.7) να γνωρίσει εξέχοντες καλλιτέχνες και σύγχρονες θεατρικές προσεγγίσεις από την Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και το Ισραήλ, καθώς και μία ελληνική συμμετοχή από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Το Φεστιβάλ ξεκινά το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουλίου με το Σλοβενικό Λαϊκό Θέατρο Τσέλιε και την παραγωγή «Ρόουζ Μπερντ» του Γκέρχαρτ Χάουπτμαν, στη σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ). Στις 4 και 5 Ιουλίου, στην ίδια σκηνή, το ισπανικό κουκλοθεάτρο Ζero En Conducta Theatro θα παρουσιάσει το έργο “Αllegro ma non troppo (αν η αγάπη είναι τυφλή... γιατί μας κοιτάζει;)”. Επίσης, στις 5 και 6 Ιουλίου στο Θέατρο Δάσους το Εθνικό Θέατρο «Ίων Λούκα Καρατζιάλε» (Teatrul National IL Caragiale) θα παρουσιάσει την “Τρικυμία”, ένα έργο βασισμένο στο ομώνυμο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ (με ελληνικούς υπέρτιτλους). Στις 6 και 7 Ιουλίου στο φουαγιέ της ΕΜΣ το Hanut 31 Theatre του Ισραήλ παρουσιάζει το έργο «Plastic Heroes» του Αριέλ Ντορόν, ενώ από τις 10 έως τις 14 Ιουλίου στο θέατρο της ΕΜΣ το πολωνικό θέατρο Teatr Zar Ινστιτούτου Γκροτόφσκι, με αφορμή το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη "Medeas: On Getting Across", παρουσιάζει μια σύγχρονη και επίκαιρη προσέγγιση του πανάρχαιου μύθου σε μια παράσταση - work in progress που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά εκτός Πολωνίας.

«Armine, Sister»

Το ίδιο πολωνικό θέατρο στις 12 και 13 Ιουλίου, στο Βασιλικό Θέατρο παρουσιάζει την παράσταση «Armine, Sister», ενώ στις 13 Ιουλίου στο Θέατρο Δάσους το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου παρουσιάζει σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη τον “Κύκλωπα” του Ευριπίδη με αποκλειστικά γυναικεία διανομή.

Το ΚΘΒΕ, επίσης, θα παρουσιάσει σε επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας τις παραστάσεις «Ασκητική», «Δεν σε ξέχασα ποτέ» και «Άθλιοι» σε επιλεγμένους χώρους της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας, ενώ διοργανώνει για δεύτερη χρονιά Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι αποκλειστικά για παιδιά 4 -11 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL