Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Απεργούν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απεργούν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου

Απεργιακές κινητοποιήσεις που αρχικά θα έχουν τη μορφή στάσεων εργασίας κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, εξαγγέλλουν για τις 31 Μαΐου οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου, καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, καθυστερεί η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενώ χθες ανακοινώθηκαν, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, οι “τρεις πρώτες απολύσεις (μη ανανεώσεις συμβάσεων) στο τμήμα των εργατών, ως πρώτες συνέπειες της εργολαβοποίησης”, όπως τις χαρακτηρίζουν. Θυμίζουν δε την περίπτωση του Σεπτεμβρίου του 2016 και τη σύλληψη τεσσάρων εργατών στα εργαστήρια του Ρουφ με την αιτιολογία της μη άδειας παραμονής και εργασίας. “Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι δεν θα ξαναδουλέψουν, τα σύγχρονα κολαστήρια των εργολάβων δεν θα μπουν στο Εθνικό Θέατρο, ούτε θα επιτρέψουμε τις απολύσεις των εργατών”, επισημαίνουν.

Μιλούν για την κοινοποίηση ενός προσχεδίου με νέα θέματα προς συζήτηση αναφορικά με την ΣΣΕ, “τα οποία μας πηγαίνουν πάλι πίσω” όπως λένε.

Εμφανίζονται ωστόσο διαλλακτικοί ως προς την υπογραφή της σύμβασης “στο πλαίσιο της προηγούμενης, με διάθεση για μικρή υποχώρηση έτσι ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, με παράλληλη προώθηση των ζητημάτων πλήρους εξομοίωσης με το ενιαίο μισθολόγιο". Ζητούν "να εφαρμοστεί η Υπουργική Απόφαση που τους περιλαμβάνει στο ανθυγιεινό επίδομα. Να προωθηθούν οι διαδικασίες, με σαφές χρονοδιάγραμμα, για την τροποποίηση και την εφαρμογή του Εσωτερικού Κανονισμού, του Οργανογράμματος, όπως επίσης και των θέσεων ευθύνης. Και να δοθεί έμφαση στην απαλοιφή των δυσλειτουργιών".

Λίγο πριν την έναρξη των θερινών παραγωγών δηλώνουν πως θα προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας αναφορικά με τα εκτός έδρας του 2016 διευκρινίζοντας πως “μετά το αδιέξοδο για την εκκαθάριση των πραγματοποιηθέντων εκτός έδρας αποζημιώσεων με ισότιμο τρόπο για το σύνολο των εργαζομένων και επειδή δεν διαφαίνεται στο μέλλον κάποιο σημείο σύγκλισης”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL