Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
«Ένα σώμα με τρία κεφάλια»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ένα σώμα με τρία κεφάλια»

«Ξεκινήσαμε χορό από πολύ μικρές, είχαμε μια υπέροχη δασκάλα και η αγάπη γι’ αυτήν την τέχνη έγινε μεγάλη» λένε με μια φωνή οι τρεις αδελφές, η Άννα, η Δώρα και η Εύη Ζούμπα, γεννημένες και μεγαλωμένες στα Γιάννενα, χορεύτριες και χορογράφοι και οι τρεις, με αφορμή τη νέα τους δουλειά με τίτλο «a.m.» που παρουσιάζεται απόψε στο Art Factory - Τεχνοστάσιο (Πειραιώς 178 & Λαμίας 6, Πετράλωνα).

Η ομάδα χορού που δημιούργησαν και έχει το όνομα Krama, που σημαίνει μείξη, σύνθεση, ενεργοποιείται μεταξύ Βελγίου και Ελλάδας και βασίζεται στην «επικοινωνία και την ζύμωση», όπως λένε. «Βασιζόμαστε στον κοινωνικό και προσωπικό προβληματισμό μας αλλά και στην έρευνα», λένε και αν αυτοχαρακτηρίζονται «ένα σώμα με τρία κεφάλια»!

Η νέα παράσταση αναφέρεται σε ένα δυστοπικό πάρτι όπου κυριαρχούν οι αντιθέσεις, έχει τίτλο «a.m.», που καταδεικνύει, όπως λένε, τον «χωρισμό του 24ώρου», ο οποίος αντιστοιχεί από τις 12 τα μεσάνυχτα έως το μεσημέρι και όπου ο χρόνος ‘ξεχειλώνει’ και τα όρια μεταξύ πραγματικού και φανταστικού γίνονται σχεδόν δυσδιάκριτα».

“Πρόκειται για την ανθρώπινη συνύπαρξη στις μεγάλες πόλεις, την ζωή των σύγχρονων ανθρώπων, το μικρό σύμπαν μέσα στο οποίο ο άνθρωπος αφηγείται την προσωπική του ιστορία” εξηγούν.

Το έργο, μέσα σε συνθήκη παροξυσμικής διασκέδασης, κρυφοκοιτάζει τον άνθρωπο των σύγχρονων μητροπόλεων, παρατηρεί την ταχύτητά του και σκωπτικά διερωτάται για τα σημεία των καιρών: τον φασισμό, την υπερκατανάλωση αγαθών και σχέσεων, τη σχέση εικόνας και περιεχομένου και τον φόβο ως εργαλείο χειραγώγησης. Στην κόψη του κωμικού και τραγικού, οι ήρωες του έργου ταξιδεύουν σε παράλληλες τροχιές, γεμάτοι αναμνήσεις στο μουσικό σύμπαν που έχει συνθέσει ειδικά για την παράσταση ο The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης).

Επί σκηνής έξι ερμηνευτές της νεότερης γενιάς (Ευθύµης Γεωργόπουλος, Άννα Ζούµπα, Δώρα Ζούµπα, Εύη Ζούµπα, Αναστάσης Καραχανίδης, Νικόλας Χατζηβασιλειάδης) συνδυάζουν τον σύγχρονο χορό με το θέατρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL