Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνάντηση στο Λαύριο για το αρχαίο δράμα

20 χρόνια συμπληρώνει το Arc-Net

Με τη συμμετοχή σημαντικών ακαδημαϊκών και δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στον χώρο των θεατρικών και των κλασικών σπουδών πραγματοποιείται από σήμερα έως και την Κυριακή στο Λαύριο επιστημονική συνάντηση την οποία διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έρευνας και Τεκμηρίωσης των Παραστάσεων του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Arc-Net, που γιορτάζει είκοσι χρόνια λειτουργίας, είναι ένα δίκτυο Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από 21 χώρες της Ευρώπης, που σκοπό έχει κατ’ αρχάς τη συνεργασία πανεπιστημίων σε διεθνές επίπεδο για τον συντονισμό της έρευνας που απορρέει από τις νέες κατευθύνσεις και τη δημιουργία νέων γνωστικών αντικειμένων ειδίκευσης και πρωτότυπων διδακτικών μέσων.

Το δίκτυο ξεκίνησε ως πρωτοβουλία του καθηγητή Πλάτωνα Μαυρομούστακου, από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και του καθηγητή Oliver Taplin, από το Archive of Performances of Greek and Roman Drama του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης του Λαυρίου, απόφοιτοι των καλοκαιρινών μαθημάτων, οι οποίοι σήμερα διδάσκουν σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ή εκπονούν ερευνητικές εργασίες, θα παρουσιάσουν τα πορίσματα των επιστημονικών ερευνών τους ή τις καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες. Αντικείμενο συζήτησης θα αποτελέσουν ο επανασχεδιασμός των μαθημάτων και η οργάνωση ενός νέου κύκλου που θα αρχίσει από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Τον συντονισμό των δραστηριοτήτων έχει η ελληνική ομάδα του Arc-Net, που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση βάσης δεδομένων των ευρωπαϊκών παραστάσεων αρχαίου δράματος κατά τους νεότερους χρόνους, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες για περίπου 2.500 παραστάσεις, την οργάνωση συνεδρίων και επιστημονικών εκδηλώσεων.

Δείτε όλα τα σχόλια