Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αφιέρωμα του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ στον Δημήτρη Ψαθά

Προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και της τέχνης θα αναφερθούν στο έργο του Δημήτρη Ψαθά και θα διαβάσουν αποσπάσματα κειμένων του.

Τιμητικό αφιέρωμα στον δημοσιογράφο, θεατρικό συγγραφέα και λογοτέχνη Δημήτρη Ψαθά διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το κορυφαίο ιστορικό χρονικό του τιμώμενου συγγραφέα «Γη του Πόντου», ένα συγκλονιστικό χρονικό της Μικρασιατικής Καταστροφής με σπάνια αυτοβιογραφικά στοιχεία, που έχει χαρακτηριστεί ως «Η Βίβλος του Ποντιακού Ελληνισμού» από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνο Ι. Δεσποτόπουλο που το προλόγισε το 1993.

Ίσως πρώτη φορά στην ιστορία του το Μορφωτικό Ίδρυμα προσκαλεί για την παρουσίαση δημοφιλείς ηθοποιούς, όπως η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, η Δήμητρα Παπαδοπούλου, ο Κώστας Κόκλας, ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και ο Τάσος Ράμσης, που θα διαβάσουν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη «Γη του Πόντου» αλλά και από τα θρυλικά χρονογραφήματα του Δημήτρη Ψαθά που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Και όχι μόνο αυτό.

Έκπληξη της βραδιάς θα είναι η Δέσποινα Βανδή, η οποία πρώτη φορά θα συμμετάσχει σε παρουσίαση βιβλίου διαβάζοντας ένα συγκινητικό απόσπασμα από τις αναμνήσεις του συγγραφέα. Η ίδια εξάλλου έχει τις ίδιες ρίζες.

Προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων και της τέχνης θα αναφερθούν στο έργο του Δημήτρη Ψαθά και θα διαβάσουν αποσπάσματα κειμένων του. Ο Κώστας Γεωργουσόπουλος (φιλόλογος, κριτικός θεάτρου) και ο Γιώργος Λεονταρίτης (συγγραφέας, δημοσιογράφος) θα παρουσιάσουν το βιβλίο και θα αναφερθούν στην προσφορά του Δημήτρη Ψαθά στη δημοσιογραφία και το θέατρο. Η βραδιά θα κλείσει με μουσική και τραγούδια. Πραγματοποιείται την ερχόμενη Δευτέρα, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια