Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Ο χορός γιορτάζει στις πλατείες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο χορός γιορτάζει στις πλατείες

Σε ρυθμούς και χορευτικούς τρόπους από όλο τον κόσμο θα μυηθούν όλοι όσοι βρεθούν το Σάββατο και την Κυριακή, σε γνωστές, κεντρικές πλατείες της Αθήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, έχει καθιερωθεί η 29η Απριλίου καθώς θα μπορούν να απολαύσουν διαφορετικά δείγματα αυτής της τέχνης από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Χορευτικές ομάδες θα παρουσιάζουν ολόκληρο το διήμερο χορούς από τη νησιωτική και τη στεριανή Ελλάδα, μπόλιγουντ, τσιγγάνικους, can-can, rock ’n’ roll, ελληνικούς λαϊκούς, αλλά και βραζιλιάνικα κρουστά και ελεύθερες χορευτικές δημιουργίες.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην πλατεία Κεραμεικού, στις 7 το απόγευμα.

Ήδη από το πρωί χοροί θα έχουν στηθεί στις πλατείες Κολωνακίου, Κλαυθμώνος, Καπνικαρέας έως την Αγία Ειρήνη, αλλά και στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Άγιου Κωνσταντίνου και Ελένης την Κυριακή.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα αρχίζει το Σάββατο, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία Κολωνακίου με το χορευτικό δρώμενο «Ο χορός στο αστικό τοπίο», όπου 80 χορευτές θα δείξουν τις κινητικές δυνατότητες κάθε σώματος. Στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενάντια στο στίγμα της ψυχικής νόσου, όπου ομάδες παιδιών και ενηλίκων από κοινού με πολίτες της Αθήνας θα ζήσουν μια χορευτική εμπειρία με χορούς μπόλιγουντ, λάτιν κ.ά. με τίτλο “Δαμάζοντας τα βήματα”. Στη 1 μ.μ. από την πλατεία Καπνικαρέας έως την Αγία Ειρήνη χορευτικές δημιουργίες θα ξεδιπλώνονται υπό τους ήχους βραζιλιάνικων κρουστών.

Θα ακολουθήσει, στις 7 μ.μ. η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Κεραμεικού, με ήχους και εικόνες χορού από τη νησιωτική και στεριανή Ελλάδα. Την τιμητική τους θα έχουν περιοχές όπως η Ανατολική Κρήτη, η Κάρπαθος, η Κεφαλονιά, η Ήπειρος, η Θράκη, η Αριδαία, το Ρουμλούκι, και χώρες όπως η Γεωργία, οι Φιλιππίνες, η Κεϋλάνη και η Παλαιστίνη.

Την Κυριακή, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Άγιου Κωνσταντίνου και Ελένης, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, απέναντι από το Εθνικό Θέατρο, ο Ελληνογεωργιανός Πολιτιστικός Σύλλογος στον Πολιτισμό του Χορού θα δείξει χορούς από νησιά, από τη Μικρά Ασία, τη Δράμα και τους Γκαγκαβούζηδες του Έβρου, αλλά και χορούς και μουσικές της Γεωργίας, εβραϊκούς κ.ά.

Τις διήμερες χορευτικές εκδηλώσεις διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID - UNESCO.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL