Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Στάσεις εργασίας προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στάσεις εργασίας προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου

Στάση εργασίας για την Πέμπτη 27 Απριλίου από τις 12 το μεσημέρι ως τις 7 το απόγευμα και από τις 9 ως τα μεσάνυχτα προαναγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου με βασικό αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με παράλληλη προώθηση των ζητημάτων πλήρους εξομοίωσης με το ενιαίο μισθολόγιο. Για το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης το Σωματείο των Εργαζομένων είναι σε διαπραγματεύσεις με τη διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου εδώ και ένα χρόνο, χωρίς αποτέλεσμα ενώ πριν από περίπου ένα μήνα υπογράφηκε ΣΣΕ με τους ηθοποιούς της πρώτης κρατικής σκηνής.

Στο μεταξύ αυτή την περίοδο ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός βρίσκεται στις Βρυξέλες όπου προετοιμάζει την “Αϊντα” του Βέρντι που υπό τη σκηνοθετική του μπαγκέτα θα κάνει πρεμιέρα στο θέατρο La Monnaie στις 16 Μαϊου. “Παρά την απουσία του διευθυντή θεωρούμε ότι υπάρχει περιθώριο συνενόησης είτε μέσω του αναπληρωτή διευθυντή Θοδωρή Αμπαζή είτε μέσω του προέδρου του ΔΣ Θανάση Παπαγεωργίου αλλά και απευθείας μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεδομένου ότι το τελικό σχέδιο της ΣΣΕ επρόκειτο να παραδοθεί στους εργαζόμενους στα τέλη Μαρτίου. Πήρε αναβολή για την Μεγάλη Δευτέρα και ακόμα το περιμένουμε” μας λέει ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Σωματείου, Κώστας Κεχαγιόγλου.. Στην ερώτησή μας γιατί δεν περιμένουν ακόμα μερικές ημέρες μέχρις ότου επιστρέψει ο κ. Λιβαθινός από τις Βρυξέλλες, ο κ. Κεχαγιόγλου επισημαίνει ότι “Αυτό συμβαίνει εδώ και ένα χρόνο, δηλαδή η υπογραφή της ΣΣΕ αναβάλλεται από τη διεύθυνση από μήνα σε μήνα. Στις 3 Φεβρουαρίου ο καλλιτεχνικός διευθυντής είχε δεσμευτεί στην τριμερή του υπουργείου εργασίας ότι σε ένα μήνα από τότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία”.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του: “Διεκδικούμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο πλαίσιο της προηγούμενης, με παράλληλη προώθηση των ζητημάτων πλήρους εξομοίωσης με το ενιαίο μισθολόγιο, να ισχύσει δηλαδή η υπουργική απόφαση για το ανθυγιεινό επίδομα, να ολοκληρωθεί η διαδικασία για το επίδομα ευθύνης και να προωθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την τροποποίηση και την εφαρμογή του Εσωτερικού Κανονισμού όπως επίσης και του Οργανογράμματος” σημειώνουν οι εργαζόμενοι του Εθνικού στην ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας και μια σειρά ακόμα ζητημάτων. “Έχουμε εκφράσει την αντίθεση μας στo σχεδιασμό Outsourcing (εξωτερική ανάθεση - εργολαβοποίηση) των υπηρεσιών του τμήματος των εργατών και την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας.

Να δοθεί έμφαση στην απαλοιφή των δυσλειτουργιών του οργανισμού και των υπερβολικών καθυστερήσεων στις λήψεις αποφάσεων.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ράμπα αναπήρων στην Πειραματική Σκηνή, το σύστημα μηχανοργάνωσης, η απροθυμία της διοίκησης για την ολοκληρωμένη υλοποίηση σχεδίου για θέματα υγείας και ασφάλειας, η καταβολή των εκτός έδρας για τους συναδέλφους που μετακινήθηκαν την θερινή περίοδο 2016 κ.α.

Για τους παραπάνω λόγους δηλώνουμε την πρόθεση μας να προχωρήσουμε σε στάση εργασίας 12:00 - 16:00 και 19:00 – 23:00 την Πέμπτη 27/4/2017”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL