Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
Τι θα δούμε μέχρι το καλοκαίρι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι θα δούμε μέχρι το καλοκαίρι

Μπορεί πριν από μερικά χρόνια η θεατρική περίοδος στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να έριχνε αυλαία την Κυριακή των Βαΐων, ωστόσο εδώ και αρκετό καιρό το συγκεκριμένο τυπικό έχει ανατραπεί. Έτσι, δεν είναι λίγες οι παραστάσεις θεάτρων που συνεχίζονται έως τέλος Απριλίου και κάποιες παρατείνονται ακόμα τον Μάιο και τον Ιούνιο, ενώ ήδη προγραμματίζονται αρκετές νέες παραγωγές με το δικό της ενδιαφέρον η καθεμία.

Έτσι, λοιπόν, συνεχίζεται από αύριο έως και τις 7 Μαΐου, για 13 τελευταίες παραστάσεις, η “Πλατεία Ηρώων” το κύκνειο άσμα του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής», όπου ο καθηγητής Σούστερ, ο μεγάλος απών του έργου, αυτοκτονεί πέφτοντας από το παράθυρο του διαμερίσματός του στην Πλατεία Ηρώων της Βιέννης, την ίδια πλατεία όπου τον Μάρτιο του 1938 ο Χίτλερ είχε γίνει δεκτός με κραυγές επευφημίας από τους κατοίκους της πόλης. Από Τετάρτη έως Κυριακή.

Στο ίδιο θέατρο, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το έργο του Φώκνερ "Καθώς ψυχορραγώ" σε σκηνοθεσία Σ. Φιλιππίδου θα παρουσιάζεται έως τις 9 Μαΐου.

Οι "Τρεις Ψηλές Γυναίκες" του Έντουαρντ Άλμπι, με τις Μ. Αρβανίτη, Μ. Κεχαγιόγλου και Ν. Κουρή, συνεχίζονται από Τετάρτη έως και Κυριακή στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας.

Ένας ερμηνευτικός άθλος από τη Γιασεμί Κηλαηδόνη, το «Μαράν Αθά» του Θωμά Ψύρρα, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, παρατείνεται για ακόμη δύο Σάββατα, μεθαύριο 22 και 29 Απριλίου, στο Θέατρο Μεταξουργείο.

Ακόμη μία παράσταση με ιστορική διαδρομή, το “Αυγά Μαύρα” του Διονύση Χαριτόπουλου, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντωνίου, που παρουσιάζεται για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Θεατρική Σκηνή της οδού Νάξου 84 στην Πλατεία Κολιάτσου, συνεχίζεται έως τις 30 Απριλίου με πρωταγωνιστές τον σκηνοθέτη και τη Νατάσα Ασίκη. Δύο αδέλφια που χωρίζονται βίαια μέσα στις απάνθρωπες συνθήκες του εμφύλιου πολέμου συναντιούνται προσπαθώντας να κλείσουν τα κενά που δημιουργήθηκαν, ψάχνοντας να βρουν τις μνήμες και τα συναισθήματά τους που χάθηκαν για πάντα. Από Τετάρτη έως Κυριακή.

Το έργο του Μυρώδη Αδαμίδη «Μετά τη Βάρκιζα», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, συνεχίζει την πορεία του στο θέατρο «Αλκμήνη» από αύριο μέχρι και τις 20 Μαΐου (εκτός από 12 και 13 Μαΐου), κάθε Παρασκευή στις 9.30 μ.μ. και Σάββατο στις 6.00 μ.μ. Βασισμένο σε πραγματική ιστορία και ιστορικά ντοκουμέντα, αφηγείται την ιστορία μιας χήρας μάνας που λίγο πριν ξεσπάσει ο εμφύλιος βρίσκεται αντιμέτωπη με τις διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις των δύο γιων της.

Στο Θέατρο Τέχνης συνεχίζονται οι παραστάσεις τόσο στη σκηνή του Υπογείου όσο και της Φρυνίχου. Παράταση με νέες μέρες, ώρες και τιμές εισιτηρίων παίρνουν οι παραστάσεις «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη και μουσική σύνθεση Σταμάτη Κραουνάκη, «Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω» του Ντάριο Φο σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, με την Κάτια Γέρου να επιστρέφει μετά από χρόνια στο “σπίτι της” και «Ο Σέρλοκ Χολμς και το γαλάζιο ρουμπίνι» του Άρθουρ Κόναλ Ντόιλ σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δεγαΐτη. Παράλληλα, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο, συνεχίζονται οι παραστάσεις της «Λέσχης», του πρώτου μέρους από τις «Ακυβέρνητες Πολιτείες» του Στρατή Τσίρκα σε σκηνοθεσία Έφης Θεοδώρου.

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά το "Μπαμπά χορεύεις;" σε σκηνοθεσία Ακύλλα Καραζήση συνεχίζεται κάθε Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη έως και τις 30 Μαΐου.

Στο Θέατρο Πορεία συνεχίζονται και οι τρεις επιτυχημένες παραγωγές του θεάτρου, «Η Μεγάλη Χίμαιρα» (σκηνοθεσία Δ. Τάρλοου) και «Οι τρισευτυχισμένοι» (σκηνοθεσία Γ. Χουβαρδά) έως τις 11 Ιουνίου και οι «Τρεις αδερφές» (σκηνοθεσία Δ. Τάρλοου) έως τις 6 Ιουνίου.

Η "Δύναμη του σκότους" του Λ. Τολστόι σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και Γ. Χατζηνικολάου συνεχίζεται στο Σύγχρονο Θέατρο έως και τις 30 Απριλίου.

Η παράσταση «Αφέντης και Δούλος», από το ομώνυμο διήγημα του Λ. Τολστόι, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, με πρωταγωνιστές τον ίδιο και τον Δημήτρη Λιγνάδη, συνεχίζεται από σήμερα έως τις 7 Μαΐου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.15 μ.μ. στο Θέατρο Βασιλάκου.

Έως τις 28 Μαΐου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, συνεχίζεται στο Θέατρο Άνεσις η διασκευή του έργου του Ντοστογιέφσκι “Έγκλημα και Τιμωρία”, σε σκηνοθεσία Λεβάν Τσουλάτζε.

Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου συνεχίζεται έως τις 7 Μαΐου το «Όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα» του Ντ. ΜακΜίλαν και Τζ. Ντάναχο, ένα έργο για την κατάθλιψη ή για το τι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε γι' αυτούς που αγαπάμε, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη.

Στο ίδιο θέατρο συνεχίζεται στην Κεντρική Σκηνή έως και τις 7 Μαΐου το έργο “Πέτρες στις τσέπες του” σε συνσκηνοθεσία των πρωταγωνιστών Γ. Χρυσοστόμου και Μ. Παπαδημητρίου.

Με ανανεωμένο καστ, οι παραστάσεις της συμμετοχικής performance «Το μονόπετρο του Πύργου», της Μαρίας Γοργία, στον 5ο όροφο της Μενάνδρου 47, εμπνευσμένη από τον "Πύργο" του Φρ. Κάφκα, τα ψυχαναλυτικά πεδία και την κοινωνική και έμφυλη πραγματικότητα, συνεχίζονται έως τις 30 Απριλίου κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.15 μ.μ. από την ομάδα Αμάλγαμα.

Το έργο του Έντουαρντ Άλμπι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ» συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 7 Μαΐου στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, με τους Άκι Βλουτή και Νίκη Παλληκαράκη.

Έως τις 14 Μαΐου συνεχίζονται στο Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος οι παραστάσεις της "Νίκης" του Χ. Χωμενίδη, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, από Τετάρτη έως και Κυριακή.

Το "Δείπνο Ηλιθίων" σε σκηνοθεσία Σπύρου Παπαδόπουλου συνεχίζεται έως και τις 30 Απριλίου στο Θέατρο Κάππα από Τετάρτη έως και Κυριακή.

Στη Θεσσαλονίκη και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όπου ανεβαίνουν νέες παραγωγές, συνεχίζεται έως τις 30 Απριλίου η παιδική παράσταση "Οικογένεια Νώε" σε σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου.

Επίσης, στο Θέατρο Αθήναιον, 5, 6 και 7 Μαΐου θα φιλοξενηθούν οι παραστάσεις "Δεσποινίς Τζούλια" και στις 8, 9 και 10 Μαΐου η "Αθηνά Χατζηεσμέρ, ετών 17".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL