Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σχολή χορού χωρίς δασκάλους

Το RICE από 17-26 Αυγούστου στην Ύδρα

Ήταν το 2015 όταν “γεννήθηκε” το πνευματικό παιδί του Αυστριακού χορογράφου Μάικλ Κλιν και της Ελληνίδας χορεύτριας Βιτόριας Κωτσάλου, οι οποίοι μετά την εμπειρία της συνεργασίας τους με την πολιτιστική πρωτοβουλία RICE διατύπωσαν την ιδέα ενός «σχολείου χωρίς δασκάλους», που για τρίτη χρονιά επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι στην Ύδρα από 17 έως 26 Αυγούστου.

Πρόκειται για μια σχολή χωρίς δασκάλους, με τον τίτλο Ricean School of Dance, μια καλοκαιρινή συγκέντρωση περίπου 50 καλλιτεχνών που συμμετέχουν σε μια κοινωνική και καλλιτεχνική πλατφόρμα όπου δεν εμπλέκονται καθηγητές ή μέντορες.

Αφορά ένα κάλεσμα για ανταλλαγή γνώσεων μέσα από ένα πρόγραμμα σπουδών ανοιχτό, που δεν οδηγεί ούτε διδάσκει καλλιτεχνικές μορφές έρευνας. Αντίθετα, προσφέρει στους μαθητές του την ευκαιρία να αναπτύξουν την κριτική και καλλιτεχνική τους πρακτική μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο.

Είναι ανοιχτή σε άτομα όλων των ηλικιών τα οποία ενδιαφέρονται για τον χορό, τις παραστατικές τέχνες και τις σωματικές πρακτικές σε προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Από την πρώτη χρονιά ίδρυσής του το RICE έφερε σε επαφή καλλιτέχνες, στοχαστές και ντόπιους και κατά τη διάρκεια της χρονιάς δραστηριοποιείται στη διατήρηση ενός δικτύου συνεργατών. Βασισμένο στους διάλογους που προκύπτουν και τις ανταλλαγές, εμπλέκει τη ζωή και την τέχνη.

Οι θέσεις κάθε χρόνο είναι περιορισμένες, αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν περισσότερα στην επίσημη σελίδα της RSOD www.riceonhydra.org/gr-residents.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων που μπορούν να σταλούν στο contact@riceonhydra.org είναι έως τις 15 Απριλίου και οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν ενημερώνονται εντός δύο εβδομάδων.

Δείτε όλα τα σχόλια