Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στις 1 και 2 Απριλίου (Video)

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών φιλοξενεί το 4ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, στις 1 και 2 Απριλίου. «81 σώματα, 162 χορευτικές συναντήσεις καταλήγουν σε 1 κινητικό σόλο το οποίο αφηγείται με τρόπο παράδοξο ό,τι μεσολάβησε για τη δημιουργία του»

Το ανοιξιάτικο ραντεβού της με τους νέους χορογράφους ανανεώνει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στο 4ο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων, στις 1 και 2 Απριλίου.

Σε αυτό, παρουσιάζονται οι Χάννες Λάνγκοφ και Ερμίρα Γκόρο, στην χορογραφία τους «Dandelion», εξερευνώντας τον θεατρικό και χορευτικό κώδικα με το προσωπικό τους ιδίωμα.

Η Άρια Μπουμπάκη, με το έργο της «162 dance meetings», ένα κινησιολογικό πείραμα με τη συμμετοχή των θεατών.

Η Ειρήνη Παπανικολάου με την «Ανθεμόεσσα», μια αλληγορική προσέγγιση του μύθου των Σειρήνων και η Ηρώ Αποστολέλλη στο «Umbilicus», όπου τρία σώματα σε ρόλο μετρονόμου, συντονίζονται και αποκλίνουν, στους ήχους της μινιμαλιστικής μουσικής του Τζον Άνταμς.

«Αυτή τη διάθεση μετάβασης -από το ήδη γνωστό σε αυτό που μας προτείνει η νέα γενιά- έρχεται να αποτυπώσει το συγκεκριμένο φεστιβάλ, σφραγίζοντας τη σχέση με το παρόν των εξελίξεων, αλλά και το μέλλον των ανατροπών», σημειώνει η Κάτια Αρφαρά, που επιμελείται καλλιτεχνικά το φεστιβάλ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια