Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Οι C.for Circus και το "ГЛУМ" του Οστρόφσκι στο 104
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι C.for Circus και το "ГЛУМ" του Οστρόφσκι στο 104

Το “ГЛУМ”, που ως λήμμα σηματοδοτεί την απάτη και αφηγείται την ιστορία του Γκλούμοφ, είναι ο τίτλος που επέλεξε η ομάδα θεάτρου C.For Circus για την παράσταση η οποία, βασισμένη στο «Ημερολόγιο ενός απατεώνα» του Αλεξάντρ Οστρόφσκι, ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο 104 στο Γκάζι.

Από τον Ιούνιο του 2008 που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα C.for Circus παραμένει αεικίνητη και δημιουργική. Πέρυσι η θεατρική Αθήνα συζητούσε για το «Με το ίδιο μέτρο» την παράσταση που η ομάδα παρουσίασε στο «Από Μηχανής Θέατρο.

Το “ГЛУМ” είναι μια σάτιρα της εποχής του μεγάλου Ρώσου δραματουργού Αλεξάντρ Οστρόφσκι της περιόδου του ρεαλιστικού ρεύματος στη ρωσική λογοτεχνία που καυτηριάζει με χιούμορ, διαχρονικά κοινωνικοπολιτικά θέματα, όπως τη ματαιοδοξία και την κενότητα των διαπροσωπικών σχέσεων, τη δημόσια εικόνα ως εργαλείο απάτης και αυτοεξαπάτησης, τις προκαταλήψεις και τον συντηρητισμό, τη διαπλοκή της εξουσίας και των εκπροσώπων της ανώτερης κοινωνικής τάξης.

Ο Γκλούμοφ είναι ένας κυνηγός της τύχης, ένας άνθρωπος που λαχταρά να αδράξει όσα του αξίζουν και κάνει γι’ αυτό περισσότερα απ’ όσα χρειάζεται. Στη Μόσχα, αρχές του 19ου αιώνα, έχει αρχίσει ένας μεγάλος αυτοαναφορικός διάλογος. Ο νέος και ανήσυχος Γκλούμοφ αποφασίζει, πολύ στοχευμένα, να πάρει μέρος σ’ αυτόν τον διάλογο αντιδρώντας στην αδιάφορη θέση του στην κοινωνία της πόλης.

Με την εξυπνάδα και το θράσος του καταφέρνει να εισχωρήσει σε έναν κύκλο ανθρώπων με επιρροή χρησιμοποιώντας τους κατάλληλα για να πετύχει τους στόχους του: μια σταθερή, καλοπληρωμένη δουλειά και έναν γάμο «λαχείο», εισιτήριο στην εξέχουσα κοινωνία της Μόσχας. Σύμμαχός του στην πορεία αυτή ένα ημερολόγιο, μόνος αποδέκτης της αλήθειας - καθρέφτης των μύχιων σκέψεών και αχίλλειος πτέρνα του.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι: Παναγιώτης Γαβρέλας, Χρύσα Κοτταράκου, Ειρήνη Μακρή, Νικόλας Παπαδομιχελάκης, Παύλος Παυλίδης, Νατάσα Ρουστάνη, Σπύρος Χατζηαγγελάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL