Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ΕΜΚΕΘΙ για τις Επιχορηγήσεις: Ζητεί τις παλιές για να πάρουν τις καινούργιες...

Την εξόφληση των παλιών επιχορηγήσεων τις οποίες το υπουργείο Πολιτισμού “χρωστά” από προηγούμενα χρόνια σε θιάσους, ζητάει με επιστολή της προς την υπουργό Πολιτισμού η Ένωση Μη Κερδοσκοπικών Θιάσων.

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση επαναφοράς των επιχορηγήσεων από τη Λυδία Κονιόρδου, η Ένωση Μη Κερδοσκοπικών Θιάσων απέστειλε έπειτα από συνεδρίασή της επιστολή προς την υπουργό, όπου αναφέρει πως “Θίασοι στους οποίους το ΥΠΠΟΑ χρωστάει τις παλιές επιχορηγήσεις, εάν έχουν χρέη στο ΙΚΑ -από υπαιτιότητα του ΥΠΠΟΑ, διότι δεν τήρησε τις αποφάσεις και δεσμεύσεις του- δεν μπορούν να πάρουν επιχορήγηση. Αυτό ισχύει ακόμα κι αν έχουν κάνει ρύθμιση των χρεών τους και είναι συνεπείς στις δόσεις τους” και διερωτάται τι θα γίνει με αυτούς τους θιάσους.

Απευθυνόμενη στην υπουργό, η ΕΜΚΕΘΙ σημειώνει: “Πρέπει να αντιμετωπίσετε, έστω και μερικώς, τη θεραπεία παλιότερων οικονομικών εκκρεμοτήτων του υπουργείου σας και να κάνετε ακόμη ένα βήμα προς τη θεσμοθέτηση των επιχορηγήσεων, ώστε οι πρωτοβουλίες και οι προσπάθειές σας να μπορούν να εγγραφούν σαν μια νέα και καλύτερα οργανωμένη υποστήριξη του θεάτρου.

Προτείνουμε, παράλληλα με την προκήρυξη για το 2017-2018, να ξεκινήσει με πρωτοβουλία σας ένας διάλογος για τη θεσμοθέτηση των επιχορηγήσεων, με στόχο την κατά το δυνατόν ανεξαρτητοποίηση του θεσμού” καταλήγει η επιστολή της ΕΜΚΕΘΙ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια