Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Σε νέα χέρια το θέατρο "Βαφείο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε νέα χέρια το θέατρο "Βαφείο"

Σε μια καινούργια εποχή μπαίνει το θέατρο “Βαφείο”, που στεγάζεται στο ιστορικό και διατηρητέο κτήριο της οδού Αγίου Όρους 16 στον Βοτανικό, μετά την παραχώρηση της Μαρίας Σκούπα που είχε την έως τώρα διαχείριση, στην ομάδα «η ώρα των παιδιών», που αποτελείται από παλαιότερους αλλά και νεότερους ανθρώπους του θεάτρου και τον ευρύτερο χώρο των τεχνών.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της ομάδας αλλά και του "Βαφείου" αναλαμβάνει ο Κώστας Δελακούρας, ο οποίος ασχολείται με το θέατρο περισσότερα από είκοσι χρόνια ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Φιλοδοξία του, το ιστορικό θέατρο να αποτελέσει ένα νέο στέκι. Γι' αυτόν τον λόγο και η ομάδα καλεί ομοτέχνους της για παρουσίαση παραστάσεων με νέα έργα σε νέα θεατρική στέγη. Στο επίκεντρο της νέας ομάδας, άλλωστε, είναι η σύγχρονη δημιουργία.

Αν και η θεατρική περίοδος βρίσκεται ήδη στο μέσον της, τα μέλη της ομάδας που διαχειρίζονται το “Βαφείο” ετοιμάζονται πυρετωδώς έτσι ώστε μέσα στον Φεβρουάριο να είναι σε θέση να ανακοινώσουν προτάσεις, παραστάσεις και συνεργασίες.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται η πρώτη περφόρμανς υπό τη νέα διεύθυνση με τίτλο "Γάτα μπαστούνι" και τους Δήμητρα Αγγέλου, Δημήτρη Αμελαδιώτη, Γιώργο Ευθυμίου και Λήδα Σίσκου, που αναφέρεται στη δύναμη της φθοράς. Τέσσερις άνθρωποι συναντιούνται σ’ ένα περιβάλλον από ετερόκλητα ερεθίσματα λόγου, εικόνας και ήχου αντιμέτωποι με μια μάλλον αυτονόητη πρόκληση που είναι να αντέξουν ο ένας τον άλλο. Η είσοδος είναι με ελεύθερη συνεισφορά.

Μέχρι στιγμής οι υπεύθυνοι έχουν σχεδιάσει τις πρώτες δράσεις έτσι ώστε από τον επόμενο χρόνο οι μήνες Ιανουάριος και Φεβρουάριος να είναι επικεντρωμένοι σε ποικίλες θεατρικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Μάρτιος - Απρίλιος - Μάιος θα είναι μια περίοδος που θα κινηθεί σε έργα επιλεγμένα από το σύγχρονο θέατρο και η περίοδος Σεπτέμβριος - Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος θα είναι αφιερωμένη στις καλλιτεχνικές δημιουργίες που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις. Παράλληλα, θα διοργανωθούν σεμινάρια, εκθέσεις, αφιερώματα σε καλλιτέχνες, προβολές ταινιών, μουσικές βραδιές και παρουσιάσεις βιβλίων. Ταυτόχρονα θα κληθούν και θα φιλοξενηθούν για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους καλλιτέχνες και θεατρικές ομάδες από άλλες χώρες.

Στο πρόγραμμα του "Βαφείου" μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή καλλιτεχνικές ομάδες ή μεμονωμένοι καλλιτέχνες που θα ήθελαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Η επικοινωνία μπορεί να γίνεται στο τηλέφωνο 6944 418987 και στο e-mail: [email protected]. Το νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL