Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Ένα μυστηριακό παιχνίδι ανάμεσα στο φαντασιακό και το πραγματικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένα μυστηριακό παιχνίδι ανάμεσα στο φαντασιακό και το πραγματικό

Μια ιδιότυπη συνομιλία ενός συγγραφέα υπό ψυχιατρική παρακολούθηση με αγαπημένους του λογοτεχνικούς ήρωες, ένα μυστηριακό παιχνίδι ανάμεσα στο φαντασιακό και το πραγματικό που στήνεται με μια τράπουλα Ταρώ, το θεατρικό έργο της Χρύσας Αποστολάτου “Το στοίχημα”, που παρουσιάζεται με επιτυχία κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο “Ραντάρ” της οδού Πυθέου 93 στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη στην έξοδο του σταθμού του μετρό, παίρνει παράταση έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

“Για ένα ταξίδι στον χρόνο όπου δοκιμάζονται οι ανθρώπινες και οι κοινωνικές σχέσεις” μιλά ο ηθοποιός Νίκος Αναστασόπουλος, που υποδύεται τον Φάουστ. “Δεν είναι τυχαίοι οι ήρωες που έχει επιλέξει η συγγραφέας, ο Φάουστ είναι η ζωή και ο θάνατος, το σκοτάδι και το φως” εξηγεί.

Το θεατρικό έργο της Χρύσας Αποστολάτου, η οποία και το σκηνοθετεί, είναι η ιστορία ενός διάσημου συγγραφέα που φαντασιώνεται μια συνάντηση με τους αγαπημένους του ήρωες, τον Δον Κιχώτη, τη Μήδεια, τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα, τον Δόκτορα Φάουστ. Σε μυστηριακή ατμόσφαιρα, οι ήρωες ξεκινούν μαζί του μια ζωηρή συζήτηση για ανθρώπινα και μεταφυσικά θέματα, με αφορμή τις κάρτες Ταρώ. Οι αντιθέσεις, οι εντάσεις που δημιουργούνται ανάμεσα στους προσκεκλημένους, οδηγούν τον συγγραφέα σε μια μεγάλη πρόκληση. Να κατασκευάσει έναν καινούργιο μύθο, εμπλέκοντας όλους αυτούς τους χαρακτήρες σε μια νέα ιστορία, σε ένα δεύτερο πιθανό σενάριο ζωής. Η σκέψη του ζωντανεύει κινηματογραφικά σε ένα παιχνίδι με τον χρόνο, με τη βοήθεια ενός μουσικού που τον χρησιμοποιεί ως εργαλείο έμπνευσης.

Ο συγγραφέας, ζώντας τη συνηθισμένη ανασφάλεια κάθε φιλόδοξου δημιουργού, αμφισβητεί διαρκώς τα γραφτά του, αναζητώντας ενθάρρυνση από τον φίλο του μουσικό, αλλά και τους ήρωές του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL