Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Εθνικό Θέατρο / Εθνικό Θέατρο: Συνεδριάζει αύριο το Σωματείο Εργαζομένων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εθνικό Θέατρο / Εθνικό Θέατρο: Συνεδριάζει αύριο το Σωματείο Εργαζομένων

Η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αλλά και μια σειρά από ερωτήματα σε θέματα που έχουν προκύψει και δεν έχουν απαντηθεί, όπως αναφέρεται, μεταξύ των οποίων η ανάθεση σε εργολάβο για εργασίες που γίνονταν παλαιότερα από εργαζόμενους του Εθνικού Θεάτρου, αλλά και σύμβαση εργαζομένης στο γραφείο του καλλιτεχνικού διευθυντή, θα εξετάσει το Σωματείο Εργαζομένων του Εθνικού Θεάτρου στην αυριανή συνεδρίασή του.

Στη συνεδρίαση θα συζητηθεί, με αφορμή από τις 21 Νοεμβρίου 2016, η ανάρτηση στη Διαύγεια της σύμβασης εργαζόμενης στο γραφείο του καλλιτεχνικού διευθυντή με το ερώτημα “Αν και η αμοιβή καταβάλλεται κάθε δεκαπενθήμερο, γιατί η σύμβαση δεν εντάσσεται στο ενιαίο μισθολόγιο όπως το σύνολο των συμβάσεων των εργαζομένων. Απευθύναμε το ερώτημα για την απόκλιση από την κανονικότητα με συμβάσεις τίτλου κτίσης, αλλά και άλλων συμβάσεων με προνομιακά χαρακτηριστικά. Παράλληλα εκφράσαμε την αντίθεσή μας κατ' επανάληψη σε φαινόμενα, θέσεις εργασίας με πάγια και διαρκή χαρακτηριστικά να καλύπτονται από συνταξιούχους και συμβάσεις έργου να υποκρύπτουν συμβάσεις εργασίας. Και πάλι δεν πήραμε απάντηση” τονίζεται σε ανακοίνωση.

Σημειώνεται επίσης πως τα μέλη του σωματείου είδαν “με έκπληξη τις προωθούμενες παρατάσεις συμβάσεων ενός μήνα στους εργαζόμενους που δουλεύουν στην υποδοχή και στα ταμεία, γεγονός που επαναφέρει από το παράθυρο την πρόταση για μικρής διάρκειας συμβάσεις ως μέσο πίεσης για αντικατάσταση του προσωπικού εν μέσω της χειμερινής θεατρικής σεζόν, παραβιάζοντας τη συμφωνία του καλοκαιριού", όπως αναφέρεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL