Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
H λογοτεχνία στη σκηνή του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

H λογοτεχνία στη σκηνή του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης

Τρία έργα νέων λογοτεχνών ανεβαίνουν στη σκηνή του ΙΜΚ από τρεις νέους σκηνοθέτες τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, εγκαινιάζοντας τη δράση «Η λογοτεχνία στη σκηνή». Οι δημιουργοί συνομιλούν με τη γενιά τους, ψάχνοντας την κοινή γλώσσα και τους κοινούς τρόπους με τους οποίους αναδεικνύονται οι κοινές εμπειρίες, οι ίδιες αγωνίες, οι ελπίδες τους.

Πρόκειται για τους Γιάννη Στίγκα, Θωμά Τσαλαπάτη και Μαρία Φακίνου, έργα των οποίων παρουσιάζονται από τους Medea Electonique, Κωνσταντίνο Χαντζή και Μαρία Μαγκανάρη. Η αρχή γίνεται 16-31 Ιανουαρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, με το έργο “Ο δρόμος μέχρι το περίπτερο», του Γιάννη Στίγκα σε σκηνοθεσία Medea Electronique. Ακολουθεί τον Φεβρουάριο το έργο «Άλμπα» του Θωμά Τσαλαπάτη σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χαντζή και ο κύκλος ολοκληρώνεται τον Μάρτιο με την «Η αρχή του κακού» της Μαρίας Φακίνου σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη.

Η Medea Electronique καταπιάνεται για πρώτη φορά με τη μεταφορά ενός λογοτεχνικού έργου στη σκηνή και ο Γιάννης Στίγκας επέλεξε να μη δώσει κατευθυντήριες γραμμές, αλλά να αφήσει το έργο του να μιλήσει μέσα από τη θεατρική δράση της γνωστής ομάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL