Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Ελλη Μερκούρη: / Έλλη Μερκούρη: "Η διαφορετικότητα μπορεί να κρύβεται στον καθένα μας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελλη Μερκούρη: / Έλλη Μερκούρη: "Η διαφορετικότητα μπορεί να κρύβεται στον καθένα μας"

“Η παιδική θεατρική διαδραστική παράσταση «'Οι Νεράιδες των ΧρωματοΝοημάτων' έχει ως θέμα της την έννοια της 'διαφορετικότητας' και έχει δημιουργηθεί με τον βασικό γνώμονα της ομάδας: να μπορεί μέσω της τέχνης τού θεάτρου να ενώσει τους δύο διαφορετικούς κόσμους, εκείνους των κωφών και ακουόντων αντίστοιχα. Στην περίπτωση αυτή, κατορθώνει να φέρει κοντά τους φανταστικούς κόσμους των παιδιών” μας λέει η σκηνοθέτις Έλλη Μερκούρη για τη γοητευτική ιστορία που παρουσιάζεται από την Θεατρική Ομάδα Κωφών Τρελά Χρώματα την Τρίτη 27 και την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του Christmas Factory.

Ένα κορίτσι διαφορετικό από τα υπόλοιπα συναντά τρεις νεράιδες αλλιώτικες απ’ τις άλλες! Τι μπορεί να συμβεί σ’ αυτούς τους διαφορετικούς κόσμους; Με ποιον τρόπο είναι δυνατόν ν’ αντιλαμβάνεται τα πράγματα ένα παιδί που βλέπει και βιώνει τον κόσμο μέσα από μια διαφορετική ματιά και μιλώντας μια διαφορετική γλώσσα;

“Με άξονα το σωματικό θέατρο και την παντομίμα και χρησιμοποιώντας την υπέροχη γλώσσα της νοηματικής ταυτόχρονα με τη φωνητική ερμηνεία, η παράσταση απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, αφού το μήνυμα που επιθυμεί να στείλει μας αφορά όλους: Η διαφορετικότητα είναι κάτι που μπορεί τελικά να κρύβεται στον καθένα μας” προσθέτει η σκηνοθέτις.

Στην παράσταση, όπως εξηγούν οι συντελεστές, η έννοια της "διαφορετικότητας" δίνεται με χιουμοριστικό τρόπο μέσα από ευτράπελα και κωμικές καταστάσεις.

“Φέτος, στις δραστηριότητες της Θεατρικής Ομάδας Κωφών Τρελά Χρώματα έχει προστεθεί η διδασκαλία της Θεατρικής Αγωγής σε Ειδικό Σχολείο Κωφών. Με τον τρόπο αυτό και έχοντας την εμπειρία και την προσωπική επαφή όχι μόνο με ακούοντα παιδιά, αλλά και με κωφά, μας δίνεται η ευκαιρία να μπορούμε να δοκιμάζουμε διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες και δράσεις και να έχουμε έτσι τη δυνατότητα να διακρίνουμε τι είναι αυτό που πραγματικά αρμόζει και στις δύο περιπτώσεις” καταλήγει η Έλλη Μερκούρη.

Το κείμενο είναι σύνθεση και αποτέλεσμα συνεργασίας της ομάδας, στην οποία μετέχουν και πρωταγωνιστούν οι Όλγα Δαλέκου, Σοφία Ζάγκα, Έλλη Μερκούρη, Μαρία Ρίκκου και Μαρία Στεφανή. Το σκηνικό έχει δημιουργήσει η Γεωργία Μπούρδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL