Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ / Εθνική Λυρική Σκηνή: Γιορταστικές συναυλίες για όλους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ / Εθνική Λυρική Σκηνή: Γιορταστικές συναυλίες για όλους

Με τρεις εορταστικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, η Εθνική Λυρική Σκηνή ετοιμάζεται να προϋπαντήσει τον καινούργιο χρόνο, που θα αποτελέσει ένα σημείο επανεκκίνησης για το λυρικό μας θέατρο, το οποίο θα μεταφερθεί στην καινούργια του στέγη, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Εκεί, στο Φουαγέ της νέας της Κεντρικής Σκηνής, την Τετάρτη, στις 8.00 μ.μ., οι μονωδοί Βασιλική Καραγιάννη, Έλενα Κελεσίδη, Αντώνης Κορωναίος, Πέτρος Μαγουλάς, Μαρία Μητσοπούλου, Μαρισία Παπαλεξίου, Διονύσης Σούρμπης, Γιάννης Χριστόπουλος, συνοδεία πιάνου από τον Φρίξο Μόρτζο, ερμηνεύουν άριες και ντουέτα από διάσημες όπερες που ξετυλίγονται κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου, στις 5.00 μ.μ., οι ίδιοι πρωταγωνιστές θα βρεθούν στο Πεδίον του Άρεως, στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της ΕΛΣ, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής, με στόχο να κάνει τη λυρική τέχνη προσβάσιμη σε όλους.

Θα παρουσιαστούν διάσημες άριες και ντουέτα από εμβληματικές όπερες, όπως η Τραβιάτα και ο Ριγολέτος του Βέρντι, η Κάρμεν του Μπιζέ, ο Ρωμαίος και Ιουλιέτα και ο Φάουστ του Γκουνό, το Ελιξίριο του έρωτα και ο Ντον Πασκουάλε του Ντονιτσέτι, ο Μαγικός αυλός του Μότσαρτ.

Τέλος, την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, στις 8.00 μ.μ., πάλι στο Φουαγέ της Κεντρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, με συνοδεία πιάνου και μικρού μουσικού συνόλου και υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ θα ερμηνεύσει έργα Σούμπερτ, Ροσίνι, Ραχμάνινοφ, Πέρσελ, εορταστικά χορωδιακά, καθώς και χριστουγεννιάτικους ύμνους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL