Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Σε νέα τροχιά το Ελληνικό Φεστιβάλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε νέα τροχιά το Ελληνικό Φεστιβάλ

Ξεπερνά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το Ελληνικό Φεστιβάλ, σύμφωνα με όσα είπε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Χαράς Κεφαλίδου. "Αυτή τη στιγμή η ατμόσφαιρα στο fεστιβάλ είναι πάρα πολύ αρμονική, δουλεύει", διαβεβαίωσε η υπουργός και υπογράμμισε ότι "το Φεστιβάλ έχει μπει σε μια καινούργια τροχιά, με ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο μπορεί πραγματικά να συνεργαστεί και να παράξει έργο".

Η Χ. Κεφαλίδου χαρακτήρισε "ξήλωμα" την αντικατάσταση του Δ.Σ., αλλά η Λ. Κονιόρδου τόνισε ότι "δεν είναι ξήλωμα. Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση, εξαντλώντας τον διάλογο, εξαντλώντας την προσπάθεια να γεφυρωθούν οι αντιθέσεις. Βλέπαμε ότι, δυστυχώς, αυτό δεν μπορεί να γίνει και έτσι με μεγάλο σεβασμό στις προσωπικότητες του προηγουμένου Δ.Σ. -άλλωστε, με πολλούς από αυτούς είμαστε σε επαφή και δεν μας χωρίζει τίποτα- έπρεπε να προχωρήσουμε σε ένα καινούργιο Δ.Σ., για να σωθεί ο θεσμός και να παράξει έργο". Παράλληλα η υπουργός Πολιτισμού αναγνώρισε ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος "κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή έσωσε αυτόν τον θεσμό. Παρουσίασε ένα σοβαρό έργο και έτσι αυτήν τη στιγμή είμαστε σε θέση να μπορούμε να μιλάμε για τη συνέχεια του φεστιβάλ".

Αναφερόμενη σε επιμέρους θέματα, η υπουργός είπε ότι ανανεώθηκαν οι συμβάσεις εργασίας καθώς "θελήσαμε να επαναπροσληφθούν άμεσα οι εργαζόμενοι". Η υπουργός συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και τους υποσχέθηκε ότι δεν κινδυνεύει η θέση τους. "Και άμεσα, με το που ολοκληρώθηκε το καινούργιο Δ.Σ., έγινε η νόμιμη ανανέωση των συμβάσεων που τόσα χρόνια ήταν σε εκκρεμότητα κι έγινε βάσει νόμου η επαναπρόσληψή τους" ανέφερε.

Σχετικά με το οργανόγραμμα, τόνισε ότι "είναι έτοιμο", προσθέτοντας ότι "καθυστερούσε χωρίς λόγο από το προηγούμενο Δ.Σ., με κίνδυνο να μην υπάρξει νόμιμη επαναπρόσληψη. Εμείς το προχωράμε και είναι έτοιμο να ισχύσει".

Για το θέμα του γενικού διευθυντή, ανέφερε ότι "το Δ.Σ., ενώ ήξερε ότι η παρουσία του ήταν υπό κρίση, ήξερε ότι έπρεπε να ληφθεί μια απόφαση, προχώρησε σε μια ανακοίνωση διευθυντή. Η εικόνα, λοιπόν, που είχαμε ήταν πάρα πολύ φτωχή, γιατί ποιος άνθρωπος θα έρθει να αναλάβει μια τόσο σημαντική θέση σε έναν φορέα στον οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο; Θελήσαμε, λοιπόν, προσωρινά να αναστείλουμε αυτήν την προκήρυξη και άμεσα, με το που μπήκε το καινούργιο Δ.Σ., ανανεώσαμε την προκήρυξη και της δώσαμε μια μικρή παράταση, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους". Τέλος, για τα ΕΣΠΑ τόνισε ότι στη δεύτερη συνεδρίασή του το Δ.Σ. ανέθεσε σε εταιρεία την προώθηση του προγράμματος στην Περιφέρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL