Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Η Μήδεια του Δημήτρη Ζουγκού πάει Ευρώπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Μήδεια του Δημήτρη Ζουγκού πάει Ευρώπη

“Οι Βρυξέλλες είναι ο πρώτος σταθμός μιας παγκόσμιας περιοδείας και το θεατρικό έργο 'Μήδεια' δεν είναι παρά το όχημα για να ακουστεί η μουσικότητα της ελληνικής γλώσσας στα πέρατα της οικουμένης” λέει ο συγγραφέας Δημήτρης Ζουγκός, με αφορμή την αυριανή παρουσίαση της παράστασης στο θέατρο «de Lijsterbes».

Η “Μήδεια”, σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου, με την Έλενα Τυρέα και την Έλσα Χωριανοπούλου, που παρουσιάστηκε πέρυσι στο "Αγγέλων Βήμα", επιλέχθηκε από τον «Ελληνικό Κύκλο Βρυξελλών» σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων του Ελληνικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξελλών.

“Χίλιοι περίπου στίχοι νεοελληνικής γλώσσας πλεγμένοι ακόλουθα με τους κανόνες του τροχαϊκού μέτρου θα ταξιδέψουν πέρα από τα γεωγραφικά τους όρια χάρη στις άοκνες προσπάθειες των συντελεστών της παράστασης” σημειώνει ο συγγραφέας, προσθέτοντας πως “η παράσταση είναι έτοιμη να διδάξει και να διδαχθεί, να εμπλουτιστεί και να αποτινάξει, είναι με άλλα λόγια αρκετά ώριμη για να κάνει λάθη. Άλλωστε αυτό είναι το θέατρο, ένα μάθημα ζωής”, καταλήγει.

Πρόκειται για την ιστορία μιας σύγχρονης γυναίκας που υπομένει ανείπωτα βασανιστήρια και ταπεινώσεις από τη σαδιστική οικογένεια του συζύγου της. Μέχρι που έρχεται στο προσκήνιο η Μήδεια του Ευριπίδη. Στον αρχαίο λόγο της η γυναίκα βρίσκει την παρηγοριά που της λείπει.

Γραμμένο σε μέτρο τροχαϊκό, το έργο ακολουθεί πιστά τα βήματα του Ευριπίδη, ενώ συγχρόνως γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στον αρχαίο κόσμο και τις συνήθειές του με τον παρόντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL