Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ / Ο Βιζυηνός "επιστρέφει" σήμερα στην πατρίδα του...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ / Ο Βιζυηνός "επιστρέφει" σήμερα στην πατρίδα του...

Στη Βιζύη της Ανατολικής Θράκης, στα χώματα που γεννήθηκε, "επιστρέφει" ο Γεώργιος Βιζυηνός, χάρη στο Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας "Διόνυσος", που επέλεξε τη γειτονική πόλη της Τουρκίας για να δώσει σήμερα μια μουσικοθεατρική παράσταση με αφορμή τα 120 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή και πεζογράφου.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Βιζύης και το προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, αποτελεί την εναρκτήρια παράσταση του 17ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που θα διεξαχθεί στη Νέα Ορεστιάδα έως τις 5 Σεπτεμβρίου.

Στο Φεστιβάλ, που διοργανώνεται στη βορειότερη και νεότερη πόλη της Ελλάδας, με μασκότ του το χαριτωμένο Γκατζολάκι, θα διαγωνιστούν φέτος έξι ερασιτεχνικά σχήματα απ' όλη την Ελλάδα, ενώ τιμώμενα πρόσωπα θα είναι οι Αλέξανδρος Ρήγας και Σπύρος Παπαδόπουλος.

Την Κυριακή, κατά την τελετή έναρξης, το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας "Διόνυσος" θα παρουσιάσει την παράσταση "Σκουπίδια 2116" του Γιάννη Ξανθούλη, ενώ τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστούν οι παραστάσεις: "Το σώσε" του Μάικλ Φρέιν (Θεατρική Ομάδα "Η Κασσάνδρα" Κασσανδρείας Χαλκιδικής, 29/8), "Το διαμάντι και το κήτος ή ολόκληρος ο Μποστ σε μία ώρα" του Λεωνίδα Τσίπη (ΘΕΑ.Τ.Ο. Παραμυθιάς Δήμου Σουλίου, 30/8), "Χαμάμ γυναικών" της Νελ Νταν (Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης, 31/8), "Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός" των Θ. Παπαθανασίου - Μ. Ρέππα (Θεατροδρόμιο Κοζάνης, 1/9), "Με δύναμη από την Κηφισιά" των Δ. Κεχαΐδη - Ελ. Χαβιαρά (Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά Θεσσαλονίκης, 2/9) και "Η όπερα του ζητιάνου" του Τζον Γκέι (Κεντρική Σκηνή Δήμου Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης).

Τέλος, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας "Διόνυσος" θα παρουσιάσει τη βραβευμένη στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου του Τοπόλοβγκραντ Βουλγαρίας παράσταση "Μικρός πρίγκηπας" του Εξυπερί και θα ακολουθήσει η απονομή των βραβείων. Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι: Χρύσα Δαπόντε (σκηνογράφος, ενδυματολόγος), Αντώνης Θεοδωρακόπουλος (ηθοποιός), Ελένη Καστάνη (ηθοποιός), Άννα Κουρή (ηθοποιός), Γιάννης Μαργαρώνης (χορογράφος), Σοφία Μουτίδου (ηθοποιός), Αλέξανδρος Ρήγας (συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός).

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ολοκληρώνονται στις 5/9, με αποσπάσματα παιδικών παραστάσεων και το έργο "Η παράσταση συνεχίζεται" του Ρικ Άμποτ από την Εφηβική Ομάδα του "Διονύσου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL