Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
WOMAN ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ / Ιστορίες γυναικών, μετά μουσικής...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

WOMAN ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ / Ιστορίες γυναικών, μετά μουσικής...

Μια αναδρομή στην πορεία των γυναικών στο πέρασμα των χρόνων και της ιστορίας, γυναικών γνωστών και αγνώστων, αποτελεί τον καμβά της μουσικοθεατρικής περφόρμανς με τον τίτλο Woman -τι άλλο;- που παρουσιάζει η ομάδα "Σαλτιμπάγκοι" στο Θέατρο Τέχνης της οδού Φρυνίχου.

Γυναίκες σε μια πορεία αυτοσυνειδησίας, σε μια αναζήτηση της κατανόησης εαυτού τους, της θέσης τους, του ρόλου τους, αλλά και του κόσμου γύρω τους, μέσα από ιστορίες που αποδεικνύονται εξαιρετικά οικείες.

Ιστορίες από σημαντικές και ασήμαντες στιγμές στην ιστορία, το θέατρο και τη μουσική, συγκροτούν αυτήν την παράσταση που θεατρικά και άλλα κείμενα, μουσική, τραγούδι, χορό και video art, που μεταμορφώνονται σε soundtrack ενός ταξιδιού σε έναν κόσμο γοητευτικό, μαχητικό και άγριο, ταυτόχρονα.

Η περφόρμανς, που σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης, βασίζεται σε μια ιδέα της Εύας Κοτανίδη, που επεξεργάστηκε μαζί με τους Μάνο Καρατζογιάννη και Γιώργο Κοτανίδη, αλλά και όλη την ομάδα των "Σαλτιμπάγκων", κατά τις πρόβες.

Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί - μουσικοί Εύα Κοτανίδη (τραγούδι), Κατερίνα Μαούτσου (ακορντεόν), Γιάννης Παπαγιάννης (πιάνο), Θεοδοσία Σαββάκη (σαξόφωνο), Γιώργος Τζαβάρας (μπάσο), Ευαγγελία Τσιάρα (κιθάρα). Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Κλερ Μπρέισγουελ, τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα και τη χορογραφία η Pauline Huguet.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL