Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

PIGS: Τα "γουρουνάκια" επιστρέφουν...

Αφού δοκίμασε με επιτυχία τις δυνάμεις της πρώτα στο εξωτερικό και στη συνέχεια στην Ελλάδα, η διεθνής παραγωγή PIGS/Σωτηρία επιστρέφει από σήμερα, μιλώντας αυτή τη φορά ελληνικά, ξαναδουλεμένη και προσαρμοσμένη στον βιομηχανικό χώρο του Βυρσοδεψείου, όπου και θα παρουσιάζεται τα Σαββατοκύριακα...

Αφού δοκίμασε με επιτυχία τις δυνάμεις της πρώτα στο εξωτερικό και στη συνέχεια στην Ελλάδα, η διεθνής παραγωγή PIGS/Σωτηρία επιστρέφει από σήμερα, μιλώντας αυτή τη φορά ελληνικά, ξαναδουλεμένη και προσαρμοσμένη στον βιομηχανικό χώρο του Βυρσοδεψείου, όπου και θα παρουσιάζεται τα Σαββατοκύριακα έως τις 16 Μαρτίου.

Το project της Mαρίλλης Mαστραντώνη και του Θεάτρου Εντροπία αναπτύχθηκε μέσα από μια σειρά "καλλιτεχνικών διαμονών" τόσο σε χώρες του "δημοσιονομικά αμαρτωλού" Νότου (Ιρλανδία, Ιταλία, Πορτογαλία) όσο και σε κάποιες του "ενάρετου" Βορρά (Δανία, Βέλγιο). Στόχος του ήταν να διερευνήσει με σκηνικά μέσα τις διαδικασίες επίκλησης αρνητικών εθνικών στερεοτύπων και «αποανθρωποποίησης» που προκύπτουν από τη χρήση του ακρωνύμιου PIGS.

Με αφορμή τον όρο που παραπέμπει στα συμπαθή τετράποδα, η παράσταση επιχειρεί να διατυπώσει με χιούμορ και παιχνιδιάρικη διάθεση εύλογα ερωτήματα σχετικά με την ωριμότητα του πολιτικού μας πολιτισμού, να διερευνήσει την τρέχουσα οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση, να αμφισβητήσει στερεότυπα του παρελθόντος και να αναρωτηθεί σχετικά με το μελλοντικό όραμα της Ευρώπης.

Στην παράσταση PIGS/Σωτηρία παίρνουν μέρος οι περφόρμερ Νίκος Ευσταθιάδης, Βασίλης Παπαδημητρίου, Tσαμπίκα Φεσάκη, Μαριλίζα Χρονέα.Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελούνται οι Tέλης Kαρανάνος και Aλεξάνδρα Σιάφκου, τη μουσική και τα βίντεο ο Άρις Zάγκλης, την κίνηση η Χριστίνα Kατσίκη-Σαχτούρη και τους φωτισμούς ο Τάσος Σκλαβούνος.

* Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στις 9.00 μ.μ., στον χώρο του Βυρσοδεψείου θα δοθεί επιπλέον μια παράσταση, ειδικά για τους αναγνώστες της εφημερίδας μας, η οποία είναι χορηγός επικοινωνίας, μετά την οποία θα ακολουθήσει συζήτηση των συντελεστών του project PIGS/Σωτηρία με το κοινό.

Δείτε όλα τα σχόλια