Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ / Μουσικές "Ρήσεις και αντιρρήσεις"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΕΙΑ / Μουσικές "Ρήσεις και αντιρρήσεις"

Κάτω από έναν τίτλο ιδιαίτερα οικείο στους αναγνώστες αυτής της εφημερίδας, τον τίτλο Ρήσεις και Αντιρρήσεις, μια ηθοποιός, τρεις λυρικές τραγουδίστριες, ένας πιανίστας κι ένας χορευτής παρουσιάζουν από σήμερα και για δύο ακόμη Τρίτες, στη σκηνή του Θεάτρου Πορεία, μια σπονδυλωτή μουσική παράσταση βασισμένη στο De Profundis του Ιρλανδού συγγραφέα Όσκαρ Ουάιλντ.

Κλεισμένος στις φυλακές της βικτωριανής Αγγλίας, ο δημιουργός του Ντόριαν Γκρέι και κύριος εκπρόσωπος του ρεύματος του αισθητισμού σημαδεύτηκε από τον δημόσιο διασυρμό με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας, μετά από μια σκανδαλώδη δίκη, πληρώνοντας το γεγονός ότι ήρθε σε ρήξη με τη μικροαστική ηθική της εποχής του. Μέσα από το σκοτάδι των φυλακών, ο Ουάιλντ γράφει την εκ βαθέων εξομολόγησή του και ανασύρει μνήμες από τη λαμπερή ζωή του στα κοσμικά σαλόνια του Λονδίνου, με οικοδέσποινες τις αγαπημένες του ντίβες της όπερας.

Σε ένα περιβάλλον που αποθεώνει την υπερβολή ως μέτρο της κομψότητας και της ευφυΐας, οι τρεις τραγουδίστριες Ειρήνη Καράγιαννη, Μάιρα Μηλολιδάκη, Μίνα Πολυχρόνου, ερμηνεύουν άριες των Ροσίνι, Βέρντι, Μπιζέ, Όφενμπαχ, ενώ τα στιγμιότυπα της ζωής του Ουάιλντ ζωντανεύουν μέσα από τραγούδια, μεταξύ άλλων των Τσαϊκόφσκι, Ρέγκερ, Σατί, Ρίμσκι-Κόρσακοφ και Ραβέλ, ενώ στο πιάνο τις συνοδεύει ο Τίτος Γουβέλης.

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία της παράστασης επιμελήθηκε η Μάγδα Μαυρογιάννη, που συνδέει ερμηνευτικά τα μουσικά μέρη, μαζί με τον χορευτή Νικόλα Χατζηβασιλειάδη. Τα βασισμένα στα μοτίβα των προραφαηλιτών βίντεο επιμελούνται οι Μιχάλης Κλουκίνας και Αντώνης Κατρακάζης, ενώ τα κοστούμια ο Παύλος Κυριακίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL