Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Ντιρέκτ στο μεγάλο ταμπού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντιρέκτ στο μεγάλο ταμπού

Είχα υποσχεθεί στον συναθλητή μου (στο γυμναστήριο) Δημήτρη Παπάζογλου να δω το μιούζικαλ που ετοίμαζαν μαζί με τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Νίκο Καμτσή. Βρέθηκα στην εξαιρετική θεατρική σκηνή του "Τόπος Αλλού". Δεν είχα προετοιμαστεί για το θέμα, την απ' ευθείας σύγκρουση με ένα αιώνιο ταμπού της μικροαστικής κοινωνίας, όπως είναι η αγορά σεξουαλικών υπηρεσιών και φαντασιώσεων, εις τους αιώνες των αιώνων. Δεν είχα προετοιμαστεί για το ντιρέκτ στη διαχρονική υποκρισία, που δυστυχώς, παρά την τεχνολογική πρόοδο της ανθρωπότητας, τις φυσικές από τον... κατασκευαστή μας ορμές και ηδονικές ανάγκες, που θα έπρεπε να απελευθερώνουν τους ανθρώπους χαρίζοντας ένα γεμάτο ποτήρι ευτυχίας και ολοκλήρωσης, αναζητούνται παρανόμως και κρυφίως. Γιατί; Περισσότερο από ποτέ, σήμερα, το θέμα αυτό έχει, αν όχι μόνο ταξικές, σίγουρα και οικονομικές διαστάσεις και δεν εννοώ μόνον την αμοιβή των υπηρεσιών από τις επαγγελματίες ιέρειες του σεξ που προσφέρουν το σώμα τους, την ερωτική τους τέχνη και θεατρινίστικη προσποίηση στους καταπιεσμένους, καλύπτοντας περισσότερο φαντασιώσεις παρά πραγματική απόλαυση. Πώς άλλωστε μπορεί να υπάρξει απόλαυση, μέσα στον ασφυκτικό χρόνο των επτά λεπτών του κλασικού μπορδέλου;

"Παίρνοντας αφορμή από το Μαχαγκόνυ του Μπρεχτ, το μπουρλέσκ και το γερμανικό καμπαρέ, τα έργα και τις ατμόσφαιρες του Μπέρκοφ, τα καλιαρντά του Η. Πετρόπουλου, τα trans cult θεάματα, τα χαρακτικά του Georg Gross, τους πίνακες του Otto Dix και τη μουσική των Tiger Lilies" όπως γράφει ο σκηνοθέτης Νίκος Καμτσής, στο εισαγωγικό σημείωμα του προγράμματος, έφτασε σε αυτό το εξαιρετικό κατά τη γνώμη μου αποτέλεσμα. Οι χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου και η ερμηνευτική του δεινότητα στον ρόλο της madam Jojo ολοκλήρωσαν ένα πραγματικά άρτιο απολαυστικό μιούζικαλ, με τολμηρό και επίκαιρο λόγο. Όμως το θέατρο είναι ομαδική προσπάθεια. Και σε αυτήν συνέβαλαν καθοριστικά όλοι οι ηθοποιοί χορευτές: Γωγώ Βόσγαρη, Αργύρης Γάλαρης, Τζούλια Διαμαντοπούλου, Νίκος Καρασυέργιος, Πασχάλης Μερμιγγάκης, Ναταλία Στυλιανού, Γιάννης Παπλωματάς (και πιάνο), Χριστίνα Ρόκκου (Ακορντεόν). Καθοριστική συμμετοχή στην αρτιότητα της παράστασης από τον Στέφανο Κόκκαλη (μουσική) το Νικολάι Καμίσεφ (στο σκηνικό) την Μίκα Πανάγου (στα κοστούμια) και τους φωτισμούς του Marshal O' Raily.

ΥΓ.: Στην αφίσα, το έργο αυτοχαρακτηρίζεται ως αυστηρώς ακατάλληλο. Θα συμπλήρωνα πως είναι υποχρεωτικά κατάλληλο για ενηλίκους και σηκώνει πολλές πολλές συζητήσεις από άνδρες και γυναίκες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL