Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ / Ένας "Ήρως" που αντέχει ακόμα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ / Ένας "Ήρως" που αντέχει ακόμα...

Η επέτειος των 100 χρόνων από τη γέννηση του Αλέκου Σακελλάριου στάθηκε η αφορμή για την αναβίωση μιας σειράς έργων που η σπινθηροβόλα πένα του μεγάλου αυτού κωμικού συγγραφέα και σκηνοθέτη καθιέρωσε πρώτα στο σανίδι του θεάτρου και στη συνέχεια στον κινηματογράφο.

Έτσι, εορτάζοντας τόσο την εκατονταετηρίδα του Σακελλάριου όσο και τα 30 χρόνια λειτουργίας του, το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και ο σκηνοθέτης Βασίλης Νικολαΐδης παρουσιάζουν από την Παρασκευή, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, την κωμωδία των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου Ένας ήρως με παντούφλες.

Γραμμένο τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, το έργο σατιρίζει την ασυδοσία της κρατικής μηχανής και των παρατρεχάμενων που εκμεταλλεύονται τον αγνό πατριωτισμό ανθρώπων που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα. Πρωταγωνιστής και θύμα, ο ευκολόπιστος στρατηγός Δεκαβάλλας, που ερμηνεύει ο Πάνος Σκουρολιάκος, ο οποίος, ενώ ζει μέσα την ανέχεια, πείθεται να στηθεί ο ανδριάντας του, αγνοώντας πως αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να κερδίσουν οι επιτήδειοι.

Αν και έχουν περάσει περίπου 70 χρόνια από τότε που γράφτηκε, το έργο διατηρεί ακέραια τη ζωντάνια του χάρις στο ανάγλυφο των χαρακτήρων, αλλά και την ειλικρινή συγκίνηση που προκαλεί, χωρίς ωστόσο να χάνεται το γεμάτο χιούμορ θεατρικό του πλαίσιο.

Στην παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου παίζουν ακόμη οι ηθοποιοί Ζωή Ρηγοπούλου, Χριστίνα Δαλαμάγκα, Κωνσταντίνος Κυριακού, Γιάννης Κοτσαρίνης, Λένα Υφαντή, Δημήτρης Πάσσος, Δημήτρης Σταμούλης, Γιώργος Τάτσης, Λένα Ντζούρβα. Τα σκηνικά επιμελούνται οι Βασίλης Ραμμόπουλος- Νίκος Βελτσίστας και τα κοστούμια η Ελένη Καραμέρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL