Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Break dance: Χορεύοντας στην κρίση (video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Break dance: Χορεύοντας στην κρίση (video)

//www.youtube.com/embed/y7a3V4xxgo0?rel=0

 

Πέμπτη βράδυ. Κατεβαίνουμε την Ερμού και ακούμε μουσική και ενθουσιώδη χειροκροτήματα. Φτάνουμε στην Καπνικαρέα και τους συναντάμε. Οι Waveomatics είναι μια παρέα νέων που χορεύουν break dance και αγαπούν το street show. Πιτσιρικάδες, γεμάτοι κέφι και χιούμορ, περιτριγυρισμένοι από κόσμο, χορεύουν σε ρυθμούς hip hop. Με εντυπωσιακές, δύσκολες και ενίοτε αστείες φιγούρες, οι Waveomatics διασκεδάζουν το κοινό τους, αλλά διασκεδάζουν και οι ίδιοι. Πρόκειται για έναν πρωτότυπο, μη εμπορικό τρόπο διασκέδασης σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Μερικοί από την παρέα των Waveomatics, έδωσαν συνέντευξη στην Αυγή online, αναφερόμενοι μεταξύ άλλων στο hip hop, στην οικονομική κρίση, στους λόγους που τους οδήγησαν "στο δρόμο", καθώς και στον Παύλο Φύσσα. Όπως μας είπαν, δεν επέλεξαν το street show τόσο για τα χρήματα, όσο για να κάνουν τον κόσμο να χαμογελάει. Παράλληλα, το break dance είναι η δική τους απάντηση στην κρίση. Με το χορό τους ξεχνιούνται, αλλά συντηρούν και τις οικογένειές τους.

"Είμαστε όλοι αυτοδίδακτοι", τονίζουν οι Waveomatics και συνεχίζουν λέγοντας ότι "κάνουμε προπόνηση σε σχολή χορού για να έχουμε στέγαστρο σε περίπτωση που βρέξει, αλλά αν δεν περάσει κάποιος από το street, αν δεν γίνουν τα χέρια του μαύρα, για εμάς δεν εκπροσωπεί σωστά το underground, δεν είναι underground".

Οι Waveomatics στοχεύουν σε μια διεθνή καριέρα, την οποία θα κυνηγήσουν με τη συμμετοχή τους σε παγκόσμιο διαγωνισμό στην Γερμανία. Ήδη, βγήκαν νικητές στον βαλκανικό διαγωνισμό χορού Battle Of The Year. Παράλληλα, δηλώνουν απαισιόδοξοι για το πώς βλέπει η Ελλάδα το break dance: "Σιγά μην μας βοηθήσει η Ελλάδα, η Ελλάδα θα βοηθήσει τη Eurovision."

Όπως μας ζήτησαν οι Waveomatics, το παρακάτω video αφιερώνεται στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL