Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Εθνικό Θέατρο: «Mένουμε σπίτι» με τον Πολιτισμό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εθνικό Θέατρο: «Mένουμε σπίτι» με τον Πολιτισμό

Το Εθνικό Θέατρο, πιστό στο εβδομαδιαίο του ραντεβού με τους δεκάδες χιλιάδες θεατών που συντονίζονται με την «ψηφιακή» του σκηνή από διαφορετικές χώρες ανά τον κόσμο, συνεχίζει τις διαδικτυακές προβολές σημαντικών έργων από το παγκόσμιο και ελληνικό ρεπερτόριο.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, από την Παρασκευή 1/5 από τις 12:00 το μεσημέρι, έως την ίδια ώρα του Σαββάτου 2 Μαϊου θα προβάλεται στο www.n-t.gr και στο www.culture.gr «Ο Πρίγκιπας και ο φτωχός» της Τζέμα Κένεντι, βασισμένο στο έργο του Μαρκ Τουαίην, σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου.

Ένα κλασικό έργο στην πιο γλαφυρή, τολμηρή, επίκαιρη, αλλά και ξεκαρδιστική εκδοχή του παρασύρει όλη την οικογένεια σε μια συναρπαστική περιπέτεια του Μαρκ Τουαίην.

Από το Σάββατο 2/5, στις 13:00 έως την ίδια ώρα της Κυριακής 3 Μαϊου θα προβάλεται το έργο «Βοssa Nova» του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Στη Βραζιλία στα τέλη της δεκαετίας του 50, ένα νέο μουσικό κύμα γεννιέται καθώς η «λαϊκή» σάμπα δίνει τη θέση της στη Bossa Nova - στο νέο κύμα - στη μουσική των εύπορων παραλιακών προαστίων.

Οι Βραζιλιάνοι αστοί χορεύουν και η λατινοαμερικάνικη μουσική σκηνή απογειώνεται. Το έργο παρουσιάστηκε το 2008 στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Τέλος, από την Kυριακή 3/5, στις 14:00 έως και την ίδια ώρα της Δευτέρας 4 Μαϊου προβάλεται το ο «Φορτουνάτος] του Μάρκου Αντώνιου Φόσκολου.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία του κρητικού θεάτρου που αφορά στους μηχανισμούς που στήνει η Τύχη και κινεί με εύθυμη διάθεση τα νήματα της ανθρώπινης ζωής.

Το έργο παρουσιάστηκε το 2009 στη Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL