Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Θέατρο με την "Αυγή" / Όταν "Ο επιθεωρητής" συναντά την "Υβόννη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θέατρο με την "Αυγή" / Όταν "Ο επιθεωρητής" συναντά την "Υβόννη"

Δύο από τα ωραιότερα θεατρικά έργα όλων των εποχών, την κορυφαία κωμωδία του Νικολάι Γκόγκολ «Ο επιθεωρητής», που κάνει απόψε πρεμιέρα στο θέατρο "Άλφα" και τη γοητευτική «Υβόννη» του Βίτολντ Γκομπρόβιτς στο Μπάγκειον, μπορούν να παρακολουθήσουν οι αναγνώστες της "Αυγής" που θα αγοράσουν σήμερα, αύριο και μεθαύριο την εφημερίδα.

Συγκεκριμένα για τον «Επιθεωρητή», με την αγορά της σημερινής, της αυριανής και της Κυριακάτικης «Αυγής» προσφέρονται πέντε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση καθεμιάς από αυτές τις ημέρες στο «Θέατρο Άλφα». Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο: 210-5221444 

Για την «Υβόννη», με την αγορά της σημερινής και της αυριανής «Αυγής», στους αναγνώστες προσφέρονται δυο εισιτήρια στην τιμή του ενός, για τις παραστάσεις της Δευτέρας και της Τρίτης στο «Μπάγκειον». Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα: 6937383530 και 6941407597.



«Ο επιθεωρητής» στο θέατρο "Άλφα"

Ο «Επιθεωρητής», που κάνει πρεμιέρα στο θέατρο "Άλφα" κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή στον κεντρικό ρόλο, διαδραματίζεται σε μια επαρχιακή πόλη της τσαρικής Ρωσίας, όπου όλοι οι δημόσιοι διορισμένοι άρχοντες, χωρίς καμιά εξαίρεση, καταδυναστεύουν τον λαό με απάτες, λαμογιές και εκβιασμούς. Η ξαφνική εμφάνιση ενός κρατικού επιθεωρητή θα δημιουργήσει διάφορες ευτράπελες καταστάσεις, που θα διαταράξουν τις ισορροπίες μεταξύ εξουσιαστών και εξουσιαζομένων.

Για το έργο, που αναδεικνύει μια πινακοθήκη κορυφαίων χαρακτήρων, ο ίδιος ο Γκόγκολ είχε γράψει: “Στον 'Επιθεωρητή' μου επιδίωξα να συγκεντρώσω και να σατιρίσω μια για πάντα ό,τι σάπιο υπάρχει στη Ρωσία, όλες τις αδικίες που διαπράττονται, εκεί ακριβώς όπου θα είχαμε την αξίωση να βασιλεύει η απόλυτη δικαιοσύνη”.

Ο θίασος, εκτός από τον Κωνσταντίνο Μπιμπή, αποτελείται από εξαιρετικούς πρωταγωνιστές, όπως ο Δημήτρης Φραγκιόγλου, ο Γιάννης Στεφόπουλος, ο Θανάσης Βλαβιανός, η Μυρτώ Γκόνη, ο Βασίλης Κουλακιώτης και η Χριστίνα Μπρέκου.


Η «Υβόννη» στο Μπάγκειον

Η «Υβόννη», μία προσέγγιση στο έργο του Βίτολντ Γκομπρόβιτς που σκηνοθετεί ο Μιχάλης Γιγιντής στο Μπάγκειον της Ομόνοιας, είναι μια παράδοξη και κρυπτική κωμικοτραγική ιστορία που αφηγείται την παράδοξη ιστορία της Υβόννης, μιας κοπέλας άσχημης και αντικοινωνικής, την οποία παρ' όλα αυτά παντρεύεται από καπρίτσιο ο πρίγκιπας Φίλιππος. Η αινιγματική προσωπικότητα του κοριτσιού προκαλεί σταδιακά ακραίες αντιδράσεις σε όλο το παλάτι και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, που εκδηλώνουν σημάδια παράλογης συμπεριφοράς, μέχρι που αποφασίζουν να την εξολοθρεύσουν.

«Η αυλή δεν αργεί να γίνει εκκολαπτήριο τεράτων. Και το κάθε τέρας ονειρεύεται να σκοτώσει την αφόρητη Υβόννη. Τελικά η αυλή κινεί όλη της τη μεγαλοπρέπεια, την ανωτερότητα και τη λάμψη της και με υψηλοφροσύνη τη δολοφονεί» έγραψε ο Γκομπρόβιτς.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Νίκος Αναστασόπουλος, Ιουλία Γεωργίου, Nalyssa Green, Ελένη Δαφνή, Μάνθος Καλαντζής, Γιάννης Καπελέρης, Κώστας Καραμουσάλης, Γιάννης Μπισμπικόπουλος και Πέπη Οικονομοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL