Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δυναμική επιστροφή του μουσείου Αλεξ Μυλωνά (Φωτογραφίες)

"Η ένταξη του Μουσείου Άλεξ Μυλωνά στο MOMus καθιστά το μουσείο αυτό όχι μόνο μέρος ενός δυναμικού φορέα για τις εικαστικές τέχνες, αλλά και συνδιαμορφωτή στο διάλογο για τον ανοιχτό χαρακτήρα της δημόσιας λειτουργίας μπροστά στις νέες τέχνες και στις νέες ανάγκες καλλιτεχνών και κοινού" τόνισε η Μυρσίνη Ζορμπά

Άνοιξε τις πόρτες του έπειτα από περίπου τρία χρόνια το MOMus -  Μουσείο Άλεξ Μυλωνά στην Αθήνα. Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Άλεξ Μυλωνά - Αναδρομική», παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνης Ζορμπά.

Η έκθεση αποτελεί την πρώτη επίσημη διοργάνωση για τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus), ο οποίος συστάθηκε με νόμο το Νοέμβριο του 2018, και εντάσσεται στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγραμματισμού των πέντε φορέων που συγκρότησαν το MOMus (Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη, Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Μουσείο Άλεξ Μυλωνά) και αποτελούν πλέον διευθύνσεις του, καλύπτοντας όλο το φάσμα των εικαστικών μέσων.

"Η ένταξη του Μουσείου Άλεξ Μυλωνά στο MOMus καθιστά το μουσείο αυτό όχι μόνο μέρος ενός δυναμικού φορέα για τις εικαστικές τέχνες, αλλά και συνδιαμορφωτή στο διάλογο για τον ανοιχτό χαρακτήρα της δημόσιας λειτουργίας μπροστά στις νέες τέχνες και στις νέες ανάγκες καλλιτεχνών και κοινού" τόνισε η Μυρσίνη Ζορμπά στην ομιλία της.

Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναφερόμενη στη σύσταση του MOMus τόνισε ότι ‘‘είναι ένα από τα βήματα προς ένα νέο πρότυπο μουσειακής και πολιτιστικής πολιτικής που συγκεντρώνει και αναδιατάσσει τις ζωντανές δυνάμεις, που αξιοποιεί ευρηματικά τον διαθέσιμο πολιτισμικό πλούτο, στραμμένο αμετακίνητα στην εξυπηρέτηση του δημοσίου αγαθού’’.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι 5 Μαΐου 2019, παρουσιάζει στους δύο ορόφους του μουσείου περισσότερα από 120 έργα (γλυπτά, ακουαρέλες, σχέδια) της Άλεξ Μυλωνά, η οποία δημιούργησε στα τελευταία χρόνια της ζωής της το μουσείο, ώστε να αναδείξει το δημόσιο χαρακτήρα του έργου της και να προσφέρει χώρο σε νέους δημιουργούς. Στην τοποθέτησή της η υπουργός Μυρσίνη Ζορμπά αναφέρθηκε στην Άλεξ Μυλωνά και το έργο της, τονίζοντας ότι η Άλεξ Μυλώνα ήταν ένα από τα πιο ανήσυχα πνεύματα της εποχής της, γυναίκα καλλιτέχνις που μέσα από την πορεία της έδωσε ‘‘ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική καταγωγή της, αλλά και στη διεθνή διάσταση των έργων της’’.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις