Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μια έκθεση σαν ηλιόλουστη χωριάτικη αυλή μια μέρα του Δεκεμβρίου

Θανάσης Τότσικας "'Αμπελος"

The Ruralists

Ζωγραφική και γλυπτά, φωτογραφίες και κατασκευές, έργα καλλιτεχνών που δημιουργούνται από μια πληθώρα υλικών και τεχνικών που σε κάθε περίπτωση συνδέονται με το περιβάλλον, αποτελούν την έκθεση “The Ruralists”, που εγκαινιάζεται στην a.antonopoulou.art, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Η έκθεση παρουσιάζει έργα 13 καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων. Ο τίτλος “The Ruralists”, σύμφωνα με τους επιμελητές, Αγγελική Αντωνοπούλου και Αλέξιο Παπαζαχαρία, δεν υπονοεί ούτε κίνημα ούτε τάση και σίγουρα όχι μια συγκροτημένη καλλιτεχνική κίνηση όπως στην περίπτωση της ομάδας Brotherhood of Ruralists που ιδρύθηκε το 1975 γύρω από τον ποπ καλλιτέχνη Peter Blake και ως πρόταση είχε την επαναφορά μιας βουκολικής αγγλικής τοπιογραφίας ως κεντρικής θεματογραφίας της ζωγραφικής.

Εγκατάσταση του Γιώργου Τσακίρη, χωρίς τίτλο

Οι καλλιτέχνες της έκθεσης ελάχιστα ασχολούνται με την τοπιογραφία, αν και το ανοιχτό τοπίο διατρέχει σαν δεδομένο και όχι σαν θέμα όλα τα έργα. Μακριά από την αστική ζωή και την αποπνικτική διάσταση της πόλης, ο ορίζοντας του έργου και του καλλιτέχνη διευρύνονται για να ενσωματώσουν με φυσικότητα τις καθημερινές πρακτικές, τη φαντασία, τη δεξιοτεχνία, την ευρηματικότητα. Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Πέτρος Ευσταθιάδης, Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Κατερίνα Κανά, Ιωάννης Κολιόπουλος, Ζήσης Κοτιώνης, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Απόστολος Ντελάκος, Πάολα Παλαβίδη, Αλέξιος Παπαζαχαρίας, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Θανάσης Τότσικας, Γιώργος Τσακίρης, Αλέξανδρος Ψυχούλης.

Μανώλης Ζαχαριουδάκης

Τα έργα όπως εξηγούν οι επιμελητές, γενικώς αποφεύγουν το δράμα χωρίς να στερούνται δραματικότητας. Ο χρόνος μπαίνει σαν βασικό ερώτημα και σαν πρωταρχική αξία σε μια έκθεση καλλιτεχνών στην Αθήνα, που στόχος της είναι να θυμίζει μια ηλιόλουστη χωριάτικη αυλή μια μέρα του Δεκεμβρίου. Η ομαδική έκθεση “The Ruralists” επί της οδού Αριστοφάνους 20, στου Ψυρρή, που θα διαρκέσει έως τις 19 Ιανουαρίου , θα είναι ανοιχτή από Τετάρτη έως Παρασκευή από τις 2 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ και το Σάββατο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις